Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Cuprins articol

Aspiratoarele profesionale vin la pachet cu numeroase beneficii şi întrebuinţări, ceea ce le face să fie extrem de populare atât în rândul profesioniştilor în domeniul curăţeniei, cât şi în rândul utilizatorilor casnici. Începând de la faptul că oferă performanţe remarcabile, având capacitatea de a realiza până şi cele mai complexe sarcini de lucru şi până la faptul că se pretează pentru diverse domenii, având suficientă putere pentru a face faţă unei utilizări îndelungate în orice regim de lucru. Motivele pentru care merită să optezi pentru un aspirator profesional sunt de-a dreptul nenumărate.

Tipuri de aspiratoare profesionale

Aşa cum ştim deja cu toţii, fiecare activitate de curăţenie are propriile cerinţe, ceea ce presupune utilizarea unor echipamente de lucru adecvate, care să asigure rezultate vizibile instant. Din acest motiv, pentru a oferi firmelor soluții complete la nevoile specifice în funcţie de propriul domeniu de activitate, dar şi utilizatorilor casnici, producătorii au dezvoltat o gamă cuprinzătoare de tipuri de aspiratoare profesionale, gata să îndeplinească până şi cele mai dificile sarcini de lucru, indiferent de domeniul de utilizare, după cum urmează:

Aspiratoare industriale

Atunci când vine vorba de curăţarea, aspirarea și automatizarea producției, aspiratoarele industriale ocupă un loc aparte. Acestea pot fi utilizate cu brio în medii dificile şi au capacitatea de a colecta deşeurile grele şi de a îndepărta chiar şi substanţele periculoase dintr-un spaţiu închis.

La Uniclean, în gama de aspiratoare dedicate sectorului industrial, găseşti inclusiv aspiratorul cu scuturare automată a filtrelor iPulse M-1635 Safe, care dispune de o capacitate a containerului de 35/25/22 de litri şi se remarcă cu design-ul robust, putând fi folosit continuu o perioadă îndelungată. Este ideal în cadrul șantierelor și atelierelor. Acest model, graţie sistemului de scuturare automată a filtrelor pe care îl are integrat, scutură praful fin din filtre direct în containerul pentru deşeuri la interval de 3,5 secunde, chiar în timpul în care aspiratorul funcţionează, nefiind nevoie de întreruperea activităţii. De asemenea, alte câteva caracteristici prin care se remarcă acest aspirator industrial sunt motorul echipat cu o turbină de mare viteză care garantează performanţa în timpul utilizării, priza pentru uneltele electrice, mânerul de transport cu cârlig pentru cablu, semnalul sonor pentru debit prea mic, elementul de fixare pentru duza de aspirare, senzorul pentru nivelul apei, puterea de consum de 1600 W şi lungimea cablului de alimentare de 8 metri.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Aspiratoare cu injecţie-extracţie.

Cu ajutorul aspiratoarelor cu injecţie-extrecţie, curăţarea covoarelor, canapelelor şi tapiţeriei auto nu a fost niciodată mai uşoară. Aceste dispozitive performante sunt prevăzute cu două rezervoare: unul pentru colectarea murdăriei și unul pentru soluția de spălare. Utilizarea aspiratoarelor injecție-extracție asigură o curățare în profunzime a fibrelor textile și sintetice de pe diferite suprafețe.

Aspiratorul cu injecție-extracție Puzzi 10/2 Adv din catalogul magazinului Uniclean, aparţinând producătorului de renume Karcher, care este perfect adecvat pentru utilizarea zilnică şi prevăzut cu un compartiment de depozitare pentru tabletele de detergent, dar şi cu o gamă largă de accesorii pentru aplicaţii universale, cum ar fi duza pentru rosturi pentru curăţarea scaunelor de maşină şi a tapiţeriei. Mai mult decât atât, acest model se remarcă şi prin presiunea de pulverizare de 2 bari, prin priza pentru PW30/1 pentru o zonă de acţiune îmbunătăţită, prin cârligul integrat pentru cablu, dar şi prin suportul pentru mânerul prevăzut cu ţeavă de aspirare şi declanşator.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

De asemenea, un alt model performant spre care merită să îţi îndrepţi atenţia este şi aspiratorul cu injecţie-extracţie Wolf 130, cu rezervor detaşabil de 3,8 de litri, putere de aspirare de 1000 W, presiune 2 bari, roţi robuste pentru o manevrare cât mai sigură şi uşoară şi dimensiuni reduse, ideal pentru curăţarea zilnică a diferitelor suprafeţe textile şi, implicit, pentru curăţenia din birouri, săli de conferinţe, săli de clasă etc. Acesta se va dovedi cu siguranţă cel mai bun aspirator cu injecţie-extracţie pe care te vei putea baza de fiecare dată.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Aspiratoare umed-uscate

Atunci când vine vorba de aspirarea murdăriei uscate şi umede, din spaţiile interioare sau exterioare, aspiratoarele cu sistem umed-uscat sunt alegerea ideală cu care nu vei da greş niciodată. În cadrul magazinului Uniclean, găseşti acum aspiratorul industrial cu două motoare ATTIX 961-01, performant, funcţional şi versatil, care vine însoţit de un sistem de accesorii MultiFit pentru flexibilitate deosebită şi poate fi folosit chiar şi în cele mai dificile condiţii, într-o mare varietate de domenii de activitate, precum aeronautică, agricultură, HoReCa, zootehnie sau industria alimentară, automotivă şi navală, dar nu numai. Acest model este capabil să facă curăţenie rapid şi constant, fiind eficient atât în ceea ce priveşte lichidele vărsate, cât şi în curăţenia de întreţinere, şi se remarcă prin capacitatea ridicată de aspirare şi zgomotul său redus, dar şi prin spațiul generos de 70 de litri şi containerul din inox de înaltă calitate cu opţiune de basculare şi ridicare, care asigură o durată de folosinţă îndelungată.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

De asemenea, o altă alternativă este şi aspiratorul profesional umed-uscat Starmix NSG uClean LD-1432 Wet, special conceput pentru aspirarea lichidelor din diferite medii, începând de la gospodării sau garaje şi până la ateliere sau şantiere, dar nu numai. Acest model este uşor de utilizat, fiind prevăzut cu comutator mare Pornit/Oprit şi spațiu de păstrare a accesoriilor, fiind echipat complet cu accesoriile potrivite pentru aspirarea apei şi cu filtru de spumă nou şi îmbunătăţit, care protejează motorul împotriva murdăriei grosiere. De asemenea, prin înlocuirea filtrului, poate fi utilizat și pentru aspirarea uscată.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Aspiratoare pentru praf construcţii

Rezistente, fiabile şi performante, cu o putere mare de aspirare şi cu o capacitate de a lucra fără întrerupere pentru o perioadă lungă de timp, aspiratoarele pentru praf construcţii reprezintă soluţia ideală pentru aspirarea rapidă, completă şi eficientă a cantităţilor mari de praf rezultate în urma construcţiilor.

La Uniclean eşti mai aproape acum de o varietate impresionantă de aspiratoare pentru praf construcţii, printre care se numără şi aspiratorul industrial umed-uscat IS AR-1425 EHP Starmix cu scuturare manuală a filtrului, care vine la pachet cu numeroase dotări, fiind potrivit pentru spaţiile de lucru industriale atât din domeniul construcţiilor, cât şi din domeniul agriculturii sau industriei automotive, dar nu numai. Acest model, graţie performanţei ridicate a turbinei cu putere de aspirare mărită, face faţă cu brio sarcinilor de aspirare dintre cele mai dificile şi asigură o utilizare şi manevrare sigură şi uşoară, fiind prevăzut cu roţi practice şi rezistente.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Un alt model pe care ţi-l recomandăm este şi aspiratorul cu scuturare a filtrelor ISC L-1650 Top Starmix, care iese în evidenţă prin numeroase caracteristici de înaltă tehnologie, capacitatea generoasă a containerului de 50 de litri care permite utilizarea neîntreruptă pe întreaga perioadă a unei zile lucrătoare. Priza de unelte încorporată, senzorul de detectare a nivelului apei din containerului pentru reziduuri şi roţile şi mânerul de împins care facilitează transportul chiar şi pe distanţe mari fiind doar câteva dintre acestea.

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Aspiratoare cu abur

În spațiile unde este necesară o curățare și igienizare a diferitor suprafețe, aspiratoarele cu abur reprezintă soluția ideală. Datorită temperaturii aburului de peste 100 de grade și a presiunii de injecție, bacteriile și virușii de pe suprafețe sunt eliminate complet. Alege de exemplu generatorul de abur Baby Eco – TecnoVap din gama magazinului Uniclean şi bucură-te de un produs multifuncţional, monofazic şi compact, dotat cu aspirator umed-uscat, care oferă posibilitatea de aspirare şi curăţare cu abur în acelaşi timp. Acest model este ideal pentru curăţarea simplă şi rapidă a covoarelor, canapelelor, aragazelor, mobilierelor, suprafeţelor din bucătărie, a băilor  etc., fiind potrivit atât pentru utilizarea în scopuri casnice, uzuale, cât şi pentru utilizarea în domeniile de activitate sanitare, HoReCa, şi nu numai.  

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Aspiratoare verticale

Aspiratoarele verticale rămân de departe cele mai versatile modele din gama de aspiratoare profesionale, care asigură rezultate impresionante în orice situaţie şi care oferă utilizatorilor confort şi mobilitate la superlativ în timpul utilizării, având dimensiuni reduse şi surprinzând prin uşurinţa cu care pot fi folosite, manevrate şi depozitate.În cazul în care eşti interesat de achiziţionarea unui astfel de dispozitiv, îţi propunem să răsfoieşti gama de produse de la Uniclean, întrucât aici ai şansa de a găsi cel mai bun aspirator vertical, care să corespundă pe deplin tuturor specificaţiilor tale. O recomandare în acest sens este aspiratorul rezidenţial-comercial VU500-12 Nilfisk, un dispozitiv fiabil, robust şi stabil, uşor de utilizat şi de întreţinut şi special conceput pentru mediile de lucru exigente, care oferă performanţe sporite de curăţenie în hoteluri, şcoli, birouri şi spitale, dar nu numai. 

Cum alegi cele mai bune aspiratoare profesionale

Ce aspecte trebuie să iei în considerare când cumperi un aspirator profesional?

Avantajele aspiratoarelor profesionale sunt numeroase şi adesea lăudate, atât de către profesioniştii în domeniul curăţeniei, cât şi de către utilizatorii casnici. Dar, pentru a te putea bucura de toate acestea, este important să nu laşi alegerea unui astfel de dispozitiv la voia întâmplării. În acest sens, iată o listă cu câteva dintre aspectele esenţiale pe care trebuie să le iei în considerare înainte de orice achiziţie, care sperăm să te inspire şi să te conducă către o decizie inteligentă, şi anume alegerea celui mai bun aspirator profesional potrivit spaţiului în care locuieşti sau lucrezi.

Tipul de suprafeţe care vor fi curăţate. Pentru ca un aspirator profesional să îşi facă treaba aşa cum îţi doreşti, este important să alegi un model care să fie echipat cu mai multe accesorii de curăţare, în funcţie de suprafaţa pentru care urmează să-l foloseşti.

Tipul de alimentare. În acest sens, poţi opta fie pentru aspiratoarele profesionale fără fir, cum sunt cele verticale sau portabile de exemplu cu baterii reîncărcabile, fie pentru aspiratoarele profesionale cu fir, care nu depind în niciun fel de autonomia acumulatorului.

Clasa de eficienţă energetică. Atunci când alegi un aspirator profesional, trebuie să urmăreşti ca acesta să îţi asigure un nivel cât mai eficient din punct de vedere energetic. Ce trebuie să ştii în acest sens este faptul că aspiratoarele profesionale sunt clasificate în funcţie de consumul de energie începând de la clasa A (consum redus de energie) şi până la clasa G (consum mare de energie). Prin urmare, nu uita să acorzi atenţia cuvenită acestui detaliu şi să citeşti eticheta.

Setul de accesorii incluse. Îmbunătăţirea şi simplificarea procesului de curăţenie sunt cu siguranţă câteva dintre principalele motive pentru care intenţionezi să investeşti într-un aspirator profesional. În acest sens, află că şi setul de accesorii cu care vine la pachet acesta joacă un rol fundamental, întrucât accesoriile potrivite îţi vor oferi mai multă flexibilitate şi îţi vor uşura simţitor munca, transformând-o în una simplă, rapidă şi comodă. Accesoriile care permit extinderea ariei de curăţare sau aspirarea la înălţime de exemplu, în locuri ceva mai greu accesibile, cu siguranţă îţi vor fi de mare ajutor.

Puterea motorului şi puterea de aspirare. Pentru munca zilnică, este esenţial să ai un aspirator puternic pe care să te poţi baza, chiar şi în cele mai dificile condiţii. În acest sens, trebuie să ştii că puterea motorului influenţează în mod semnificativ puterea de aspirare, motiv pentru care trebuie să acorzi o atenţie deosebită acestui aspect.

Capacitatea stocării recipientului de colectare. De asemenea,un alt criteriu foarte important pe care nu trebuie să îl neglijezi atunci când alegi un aspirator profesional îl constituie capacitatea de stocare a recipientului de colectare, unde se înmagazinează mizeria şi praful. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât ai parte de mai multă flexibilitate.

Tipul de filtru. O altă caracteristică importantă pe care trebuie să o ai în vedere înainte de a achiziţiona un aspirator profesional este şi tipul de filtru al acestuia: textil, antibacterian, cu cărbune activ sau de hârtie. Dacă eşti dornic să investeşti într-un aspirator profesional cu adevărat eficient, caută pe etichetă menţiunea ,,filtru HEPA”, întrucât acesta face o treaba grozavă în filtrarea prafului, reuşind să reţină până şi cele mai fine particule de praf, dar şi acarienii.

Silenţiozitatea. Nivelul scăzut de zgomot este încă un aspect care merită luat în calcul înainte de a cumpăra un aspirator profesional.Acesta trebuie să fie cât mai silenţios cu putinţă, pentru a nu afecta auzul şi pentru a putea fi folosit atât în timpul zilei, cât şi noaptea, fără să deranjeze.

Garanţia. Nu în ultimul rând, un alt criteriu pe care nu trebuie să îl treci cu vederea atunci când alegi aspiratorul profesional pentru propria locuinţă sau pentru mediul în care lucrezi este şi perioada de garanţie oferită de producător. O garanţie extinsă transmite indirect faptul că producătorul are încredere în produsul său, în timp ce pe tine în calitate de utilizator te scuteşte de bătăi de cap şi îţi oferă siguranţă 100%. Acestea sunt aspectele la care ne-am gândit noi că sunt importante și merită să ținem cont de ele pentru luarea unei decizii inspirate, dar dacă ai sugestii, așteptăm să ne spui părerea ta.

Vă Recomandăm Să Citiți​

Uniclean - Unilift la Interclean Show Amsterdam 2022

Uniclean și-a susținut partenerii în Amsterdam la InterClean Show 2022

Între 10 și 13 mai 2022, UNICLEAN a participat, în calitate de distribuitor oficial al partenerilor săi internaționali, la cea mai importantă expoziție internațională specializată pe industria de curățare și igienă, pentru a-și susține brandurile din portofoliu, dar și pentru a obține în mod direct o perspectivă actualizată asupra pieței și a evoluției echipamentelor, accesoriilor și soluțiilor profesionale pentru curățare și igienă.

Citeste mai mult »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu