Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

Cuprins articol

O mochetă de calitate este o investiţie majoră pentru mediul profesional în care îţi desfăşori activitatea. Începând de la faptul că oferă izolare termică şi fonică suplimentară, confort sporit şi o senzaţie plăcută la atingere şi până la faptul că adaugă un plus de personalitate oricărui spaţiu şi asigură siguranţă maximă, oferind o suprafaţă moale care reduce riscul de alunecare, avantajele acestui tip de pardoseală sunt numeroase şi adesea lăudate. Cu toate acestea însă, pentru a beneficia pe deplin de toate calităţile estetice şi funcţionale ale mochetei, pentru a prelungi durata de viaţă şi, implicit, pentru a menţine aspectul impecabil al acesteia o lungă perioadă de timp, curăţarea şi întreţinerea periodică sunt absolut esenţiale. Desigur, cu toţii ştim că procesul de spălare şi curăţare a mochetelor este unul destul de pretenţios şi necesită o atenţie deosebită, însă suntem aici pentru a-ţi uşura misiunea şi pentru a-ţi oferi câteva sfaturi practice şi recomandări de produse şi echipamente profesionale în acest sens, cu ajutorul cărora curăţarea, îngrijirea şi întreţinerea oricărei mochete vor fi mai uşoare ca niciodată iar rezultatele vor fi vizibile instant de fiecare dată.

Idei şi sfaturi esenţiale pentru întreţinerea şi curăţarea practică a mochetei

Mochetele creează o atmosferă primitoare şi confortabilă în mediul de lucru în care îţi desfăşori activitatea, generând totodată o imagine favorabilă în rândul angajaţilor şi clienţilor tăi, dar nu numai. Din acest in acest motiv trebuie să ai grijă ca aspectul acestora să fie în permanenţă unul ca nou. În acest sens, ţi-am pregătit câteva sfaturi şi idei practice care sperăm să îţi fie de folos şi să te inspire atunci când vine vorba de curăţarea completă şi eficientă a mochetei, fără prea multe eforturi, după cum urmează:

Aspiră mocheta zilnic pentru a evita acumularea de murdărie şi praf în exces

Întrucât sunt expuse zilnic unui trafic intens, mochetele din spaţiile de birouri acumulează rapid murdăria de pe încălţăminte şi praful din atmosferă. De aceea, aspirarea zilnică, corectă şi riguroasă a acestora, utilizând echipamentele potrivite, este absolut necesară. În acest sens, pentru a combate şi elimina cu brio murdăria vizibilă şi particulele de praf din mochetă, ai nevoie de nişte aspiratoare profesionale cu putere mare de absorbţie, care să aspire cu succes orice porţiune şi să transforme procesul de curăţenie într-unul ergonomic, confortabil, simplu şi rapid, cu rezultate vizibile. Astfel, pentru a te ajuta să faci cele mai bune şi inspirate alegeri în această privinţă, îţi prezentăm în cele ce urmează câteva echipamente profesionale din catalogul Uniclean, gata să corespundă până şi celor mai exigente nevoi şi cerinţe.

Aspirator comercial uscat VP300 HEPA Nilfisk

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

La Uniclean găseşti acum aspiratorul comercial uscat VP300 HEPA de la Nilfisk spre exemplu, silenţios, uşor de manevrat şi de transportat, potrivit pentru curăţenia zilnică în aplicaţii de bază sau medii precum birouri, camere de hotel etc. Acest model, graţie motorului puternic de 900 W şi filtrului HEPA certificat, asigură performanţe excepţionale şi eficiente la curăţenie, contribuie în mod semnificativ la menţinerea calităţii aerului din mediul în care este utilizat şi, nu în ultimul rând, aspiră în profunzime mochetele, ajutându-le să-şi redobândească aspectul iniţial.

Aspirator rezidenţial-comercial VU500 12 Nilfisk

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

De asemenea, un alt model similar pe care ţi-l recomandăm din catalogul Uniclean este şi aspiratorul rezidenţial-comercial VU500 12 de la Nilfisk, un dispozitiv fiabil, robust şi stabil, ideal pentru curăţenia pretenţioasă a mochetelor din mediul profesional, şi nu numai. Acesta oferă un grad ridicat de curăţenie, fiind potrivit chiar şi pentru mediile de lucru exigente, şi asigură productivitate maximă, fiind uşor de utilizat, manevrat, transportat şi depozitat. Mai mult decât atât, un alt aspect demn de menţionat cu privire la modelul VU500 12 este faptul că are capacitatea de a oferi rezultate peste aşteptări, chiar şi în cazul celor mai dificile sarcini de lucru, indiferent de suprafaţa vizată şi de dimensiunile acesteia.

Elimină rapid petele vizibile pentru a menţine un aspect îngrijit al mochetei

Să observi diferite pete vizibile pe mocheta din spaţiul de lucru în care îţi desfăşori activitatea nu este întocmai cel mai fericit scenariu. Indiferent dacă este vorba de murdăria lăsată de încălţăminte sau de alte pete cauzate de diferite substanţe, cum ar fi cerneală, cafea sau anumite băuturi carbogazoase spre exemplu care pot lăsa urme vizibile, cert este că trebuie să scapi de toate acestea cât mai repede, întrucât nu fac decât să lase impresia unui aspect neîngrijit şi lipsit de prospeţime. În prezent ai la dispoziţie numeroase soluţii salvatoare pe care te poţi baza pentru a curăţa o mochetă pătată, printre care se numără şi detergenţii pentru mochete cu acţiune rapidă, care oferă un tratament în profunzime, crescând şansele de curăţare şi făcând ca orice mochetă să-şi recapete aspectul iniţial şi să arate impecabil pe termen lung. Desigur, pentru a avea certitudinea faptului că detergenţii nu vor decolora sau afecta ţesătura mochetei, verifică mai întâi instrucţiunile producătorilor şi urmează-le îndeaproape.  

Nu în ultimul rând, nu uita că întotdeauna este mult mai bine să previi decât să combaţi. În acest sens, pentru a îndepărta cu succes petele vizibile impregnate în mochetă şi pentru a minimiza pe cât de mult posibil şansele ca ţesătura să fie afectată, nişte monodiscuri profesionale ţi-ar fi de mare ajutor. Mai ales că astfel de echipamente sunt special concepute pentru a respecta calitatea mochetelor, densitatea fibrelor şi a culorilor, transformând procesul de curăţare într-unul eficient, sigur şi mai rapid ca niciodată.

Monodisc cu viteză mică Nilfisk FM400 L

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

Un monodisc profesional pe care merită să îl ai la îndemână pentru a combate petele vizibile, dar si pentru procesle de intretinere a curateniei mochetei din spatiul tau de lucru este monodiscul cu viteza mica N FM400 L din catalogul Uniclean. Acest model este foarte silenţios, asigură o utilizare confortabilă şi deloc solicitantă, abordând curăţarea mochetelor eficient şi rapid, cu rezultate vizibile.

Nu lăsa umezeala să intre în profunzimea mochetei

 S-au vărsat din greşeală diverse lichide pe mocheta din birou? Astfel de incidente se pot întâmpla adesea, motiv pentru care trebuie să ştii cum să procedezi în mod eficient pentru ca ţesătura mochetei să nu fie afectată. În acest sens, îţi recomandăm în primă fază să foloseşti o lavetă sau un prosop din hârtie pentru a tampona, respectiv absoarbe umezeala în exces. De asemenea, ţine cont că atunci când au loc astfel de întâmplări, trebuie să acţionezi cât mai rapid cu putinţă, pentru a evita ca umezeala să fie absorbită în profunzime de fibrele mochetei şi să genereze în consecinţă un miros neplăcut.

Oferă-i mochetei un tratament în profunzime cu ajutorul unor soluţii profesionale

Aşa cum spuneam încă de la bun început, orice mochetă presupune o îngrijire atentă şi o curăţare corespunzătoare pentru a-şi păstra aspectul intact pentru cât mai mult timp şi pentru a putea fi folosită ca atare la capacitatea sa maximă, oferind confort şi siguranţă. De aceea, este indicat să asiguri curăţenia completă a mochetelor din mediul tău profesional cât mai des cu putinţă şi să apelezi la produsele şi echipamentele potrivite, menite să elimine până şi cele mai dificile pete şi murdăria grosieră, curăţând în profunzime ţesăturile şi acţionând sigur şi rapid. Desigur, pentru o igienizare corectă şi completă a mochetelor, este indicat să apelezi o dată pe an şi la serviciile profesionale de curăţare mochete oferite de profesioniştii în domeniu, care se vor ocupa de tot ceea ce este necesar astfel încât tu să te bucuri de un spaţiu de lucru îngrijit, curat şi aerisit, ferit de mizerie şi alţi factori de risc care pot pune în pericol sănătatea personalului sau imaginea afacerii tale.

Când este indicat să cureţi mocheta?

Întrucât sunt dedicate spaţiilor cu trafic intens, mochetele absorb cu uşurinţă praful şi se murdăresc mai repede decât ne-am dori, în ciuda eforturilor depuse, motiv pentru care acestea trebuie curăţate şi igienizate în mod frecvent, prin intermediul unor produse şi echipamente pe măsură. Astfel, specialiştii recomandă spălarea riguroasă a mochetelor din spaţiile de birouri minimum de 2 ori pe an, în cazul în care traficul nu este foarte mare, şi trimestrial sau chiar lunar, în cazul zonelor foarte circulate.

Care sunt cele mai bune produse pentru curăţarea corectă şi completă a mochetei?

Curăţarea în profunzime şi igienizarea eficientă a mochetei nu ar trebui să îţi dea bătăi de cap, mai ales atunci când ştii care sunt produsele şi echipamentele potrivite pe care poţi conta în vederea obţinerii unor rezultate ireproşabile. În acest sens, află că avem pentru tine câteva recomandări pe care merită să le iei în considerare atunci când vine vorba de curăţarea profesională a mochetelor din spaţiile de birouri, dar nu numai, după cum urmează:

Aspiratoare cu injecţie-extracţie. Cu ajutorul aspiratoarelor cu injecţie-extracţie, curăţarea mochetei nu a fost niciodată mai simplă şi mai eficientă. Astfel de echipamente profesionale au funcţia de a injecta apa şi soluţia cu presiune în profunzimea texturii şi de a extrage ulterior murdăria, fiind create special pentru a asigura performanţe înalte şi pentru a curăţa cu succes până şi petele persistente şi murdăria dificilă, oferind rezultate vizibile instant cu un minim de efort şi energie. Iată în acest sens aspiratorul cu injecţie-extracţie în care merită să investeşti pentru curăţarea minuţioasă a mochetei din mediul tău de lucru.

Aparat injecţie-extracţie CEX410 Viper

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

Aparatul injecţie-extracţie CEX410 Viper este un echipament perfect  pentru curăţarea mochetelor şi covoarelor cu un minim de efort. Acest model, datorită performanţelor sale, asigură uscarea mochetelor într-un timp foarte scurt, ceea ce înseamnă că programul tău de lucru nu va suferi modificări semnificative, este uşor de utilizat şi de manevrat, având dimensiuni compacte şi o greutate redusă, şi are o putere a motorului de aspirare de 1200 W, oferind rezultate impecabile într-un timp record.

Generator cu abur monofazic Carmen Plus Inox Tecnovap

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

La Uniclean găseşti acum şi generatorul cu abur monofazic Carmen Plus Inox Tecnovappentru uz profesional, care poate fi folosit atât pentru sarcini dificile, cât şi pentru dezinfecţia diferitelor suprafeţe. Mai mult decât atât, ce mai trebuie să ştii este faptul că acest model este  prevăzut cu rezervor de detergent, lucru care îl transformă în echipamentul ideal pentru spălarea şi curăţarea temeinică a mochetei din mediul tău de lucru.

Detergenţi profesionali. Pe lângă utilizarea aspiratoarelor cu injecţie-extracţie, pentru obţinerea unor rezultate remarcabile pe măsura aşteptărilor, îţi recomandăm şi utilizarea unor detergenţi profesionali, aşa cum sunt cei disponibili în cadrul magazinului Uniclean. Simpla aspirare nu este suficientă iar metodele tradiţionale de spălare şi curăţare mochete pătate nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie. În schimb, cu ajutorul detergenţilor profesionali, poţi fi sigur că vei păstra mocheta din spaţiul tău de lucru într-o stare estetică şi de igienă optime. Iată câteva recomandări în acest sens.

Detergent curăţare covoare prin metoda injecţie-extracţie TecNeu – Dreiturm

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

Acest detergent concentrat cu spumare redusă este ideal pentru curăţarea intensivă şi pentru îndepărtarea uşoară a petelor de pe mochetă, lăsând un parfum plăcut şi oferind rezultate impecabile împreună cu maşina de injecţie-extracţie.

Detergent curăţare covoare prin metoda şamponării Teppich-reiniger – Dreiturm

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

Calitativ, eficient şi versatil, acest detergent ce conţine solvenţi activi este potrivit pentru spălat şi curăţat mochete pătate prin metoda şamponării, înlăturând murdăria şi curăţând în profunzime fibrele textile, reîmprospătând şi oferind în acelaşi timp protecţie optimă ţesăturii.

Detergent neutru fără conţinut de tenside Torwol – Dreiturm

Cum să cureţi mocheta cu produse şi echipamente profesionale

Acest detergent de curăţare universal ecologic, ce poate fi utilizat pentru curăţarea manuală sau împreună cu toate maşinile de curăţat mochete profesionale, reprezintă un produs ideal deal pentru curăţarea blândă, dar eficientă a mochetelor, fără a îndepărta/neutraliza alte tratamente antimurdărie aplicate pardoselilor mochetate şi fără a afecta capilaritatea suprafeţelor micro-poroase. Mai mult decât, află că acest detergent neutru are o putere mare de a preveni murdăria prin intermediul formulei sale fără conţinut de tenside. Fără fosfaţi, enzime şi înălbitor.

Greşeli frecvente de evitat în procesul de curăţare a mochetei

Deşi sunt recunoscute pentru rezistenţa lor îndelungată, mochetele necesită o îngrijire atentă şi o curăţare periodică temeinică pentru a nu-şi pierde din calităţi şi pentru a-şi păstra aspectul ca nou pe termen lung. Astfel, dacă vrei să te bucuri de utilizarea mochetei din mediul tău profesional ani la rând, este foarte important să acorzi atenţia cuvenită procesului de curăţare şi igienizare şi să eviţi anumite greşeli comune care pot duce în timp la deteriorarea acestui tip de pardoseală. Iată câteva sfaturi generale pe care ţi le-am pregătit în acest sens.

Evită produsele care nu sunt adecvate pentru curăţarea mochetei

Deşi la prima vedere ai fi tentat să crezi că sunt inofensive, anumite produse pentru uz casnic precum detergentul de rufe, detergentul de vase sau înălbitorul pot transforma procesul de curăţare într-un real eşec, deteriorând fibrele mochetei şi afectând culorile acesteia. Prin urmare, pentru a evita să distrugi mocheta din spaţiul de lucru şi să fii nevoit să o înlocuieşti cu alta nouă, foloseşte întotdeauna doar produse şi echipamente speciale pentru curăţarea mochetelor, adaptate în funcţie de tipul de murdărie, a căror acţiune este sigură iar rezultatele sunt garantate. De asemenea, pentru a fi sigur că alegi soluţiile de curăţat potrivite, nu uita să ţii cont de caracteristicile specifice ale mochetei tale.

Nu aplica cantităţi prea mari de detergent

Ce este prea mult strică, lucru valabil şi atunci când vine vorba de detergenţii sau substanţele folosite pentru curăţarea mochetei. Excesul de detergent nu face decât să lase rămăşiţele reziduale să intre în profunzimea mochetei şi să afecteze în timp ţesătura sau chiar să producă decolorări ale mochetei.

Lasă mocheta să se usuce complet înainte de a relua traficul

După ce ai terminat de curăţat mocheta din birou cu ajutorul produselor şi echipamentelor profesionale, este absolut necesar să o laşi să se usuce în totalitate, fără a călca pe ea. Mai mult decât atât, asigură-te că spaţiul este aerisit în mod eficient, pentru a evita apariţia unor mirosuri ,,închise” sau chiar a mucegaiului.

Acţionează imediat împotriva petelor proaspete

Dacă se întâmplă să verşi cafea sau alte lichide pe mocheta din spaţiul în care îţi desfăşori activitatea, trebuie să îndepărtezi petele atunci când acestea sunt încă umede şi uşor de curăţat. Deşi la prima vedere vei trata cu superficialitate astfel de situaţii, în realitate orice pată impregnată în mochetă nu va face decât să degaje mirosuri neplăcute, să contribuie chiar la apariţia mucegaiului şi, implicit, să distrugă aspectul profesionist pe care un birou tinde să îl adopte. Iar tu cu siguranţă nu îţi doreşti asta, nu-i aşa? Prin urmare, nu uita că trebuie să acţionezi cât mai repede posibil pentru a minimiza orice neplăcere. De asemenea, pentru a nu răspândi murdăria, şterge cu blândeţe petele proaspete. Ştim că este un instinct de a freca murdăria, însă acest lucru nu va face decât să pună în pericol fibra mochetei şi să afecteze aspectul acesteia.

Curăţă mocheta în profunzime, nu doar la suprafaţă

Întrucât sunt supuse zilnic unui trafic intens, mochetele din spaţiile de birouri acumulează foarte multă murdărie şi particule de praf. Prin urmare, pentru a proteja sănătatea angajaţilor şi clienţilor tăi şi pentru a preveni ca mizeria să se instaleze în mochetă, curăţă în profunzime mocheta, şi nu doar la suprafaţă. Începând de la programul de aspirare zilnic şi până la spălarea riguroasă cu ajutorul unor detergenţi profesionali, dar nu numai, toate aceste etape sunt esenţiale şi trebuie realizate împreună astfel încât rezultatul procesului de curăţare a mochetei să fie unul impecabil.

Concluzii

În prezent, mochetele sunt elemente decorative utilizate frecvent în spaţiile de birouri şi nu numai, lucru care se justifică de altfel dacă ne gândim la maniera inedită în care îmbină estetica cu funcţionalitatea, oferind multiple beneficii pe termen lung. Cu toate acestea, după cum am văzut până acum, este important ca întreţinerea şi curăţarea lor să se realizeze cu detergenţii şi echipamentele adecvate, astfel încât aspectul să fie unul impecabil, curat. Prin urmare, nu îţi rămâne decât să acorzi atenţia cuvenită acestui aspect şi să ţii cont de recomandările noastre în materie de produse şi echipamente de curăţare mochete pentru a beneficia de cele mai mari avantaje. Mediul profesional în care îţi desfăşori activitatea trebuie să fie întotdeauna curat, primitor şi igienic, întrucât constituie un soi de carte de vizită pentru angajaţii şi actualii sau potenţialii tăi clienţi. Aşadar, nu neglija acest aspect dacă vrei să asiguri satisfacţia celor care îţi calcă pragul şi, implicit, bunăstarea companiei tale.

Vă Recomandăm Să Citiți​

Uniclean - Unilift la Interclean Show Amsterdam 2022

Uniclean și-a susținut partenerii în Amsterdam la InterClean Show 2022

Între 10 și 13 mai 2022, UNICLEAN a participat, în calitate de distribuitor oficial al partenerilor săi internaționali, la cea mai importantă expoziție internațională specializată pe industria de curățare și igienă, pentru a-și susține brandurile din portofoliu, dar și pentru a obține în mod direct o perspectivă actualizată asupra pieței și a evoluției echipamentelor, accesoriilor și soluțiilor profesionale pentru curățare și igienă.

Citeste mai mult »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu