Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Cuprins articol

Aspectul interior şi exterior al clădirii în care îţi desfăşori activitatea este foarte important, fiind un soi de carte de vizită care te ajută să transmiţi o notă de profesionalism şi seriozitate aparte, dar şi să creezi o impresie cât mai favorabilă în rândul actualilor sau potenţialilor tăi clienţi sau parteneri de afaceri, dar nu numai. Ca atare, toate suprafeţele din spaţiul de lucru trebuie să fie impecabile, curate şi igienizate, mai ales atunci când vine vorba de suprafeţele de sticlă care atrag cel mai mult atenţia. În acest sens, află că ţi-am pregătit un ghid pentru curăţarea profesională a geamurilor special conceput pentru a-ți veni în sprijin astfel încât să le poți păstra curate pentru o perioadă îndelungată de timp.

De ce aveţi nevoie să curăţaţi profesional geamurile?

Curăţarea profesională şi periodică a geamurilor este una dintre cele mai importante etape din întreg procesul de curăţenie a mediului în care lucrezi. Şi asta deoarece, menţinerea unui aspect curat şi plăcut al ferestrelor nu numai că contribuie la îmbunătăţirea şi consolidarea imaginii companiei tale, ci asigură în acelaşi timp şi confortul, bunăstarea şi siguranţa angajaţilor tăi sau a celor care îţi trec pragul. O igienă corespunzătoare a suprafeţelor din sticlă înseamnă automat un mediu de lucru confortabil, plăcut şi sănătos, care îmbunătăţeşte semnificativ condiţiile de muncă. Astfel, indirect se sporeşte nivelul de productivitate şi satisfacţia angajaţilor, lucru care este o adevărată necesitate pentru afaceri, indiferent de domeniul de activitate.

Desigur, pentru ca rezultatele să fie vizibile instant iar geamurile să îşi păstreze aspectul impecabil pe termen lung, curăţarea acestora trebuie realizată în mod profesionist, cu ajutorul unor produse pe măsură, special destinate unor astfel de operaţiuni. În acest sens, produsele profesionale joacă un rol esenţial, întrucât sunt create special pentru a simplifica considerabil procesul meticulos de curăţare a suprafeţelor de sticlă şi pentru a te ajuta totodată să obţii rezultate peste aşteptări, fără să fii nevoit să depui eforturi uriaşe în acest sens sau să faci compromisuri.

De ce echipamente şi produse veţi avea nevoie pentru o curăţare profesională a geamurilor?

La fel ca orice alt tip de suprafeţe, şi suprafeţele din sticlă au nevoie de îngrijire şi întreţinere specifică. Astfel, pentru o curăţare ca la carte a geamurilor, în funcţie de nevoile business-ului tău, ai nevoie de câteva echipamente şi produse pe măsură, care să te ajute să obţii şi să menţii în permanenţă un aspect ca nou al ferestrelor, cu un minim de efort şi energie. Iată în acest sens câteva recomandări de echipamente şi produse pentru curăţarea profesională a geamurilor, atât la interior, cât şi la exterior, care nu numai că vor reduce timpul pe care trebuie să îl dedici spălării şi curăţării geamurilor, reuşind să eficientizeze munca cu până la 99%, ci te vor ajuta să obţii şi rezultatele optime, într-un timp relativ scurt, astfel încât să te bucuri de un aspect cât mai curat şi îngrijit al spaţiului în care lucrezi.

Curăţare geamuri la exterior

Fiind expuse în mod direct la mediul exterior şi, implicit, la intemperii precum poluare, praf, fenomene meteorologice diverse etc., geamurile tind să fie pe dinafară mult mai murdare decât pe interior. Bineînţeles, deşi la prima vedere curăţarea geamurilor la exterior poate părea o misiune complicată şi chiar periculoasă, mai ales atunci când este vorba de suprafeţele de sticlă situate la o înălţime mare, în realitate însă, spălarea şi igienizarea ferestrelor la exterior poate fi mai uşoară ca niciodată cu ajutorul produselor şi echipamentelor profesionale potrivite, aşa cum sunt dispozitivele de spălat geamuri la înălţime, de exemplu. Acestea se vor dovedi un ajutor de nădejde de fiecare dată atunci când vine vorba de curăţarea completă, sigură şi eficientă a geamurilor aflate la exterior, în zone înalte şi greu accesibile care nu pot fi curăţate prin intermediul echipamentelor de curăţenie obişnuite, asigurând rezultate impresionante imediat după utilizare şi uşurând considerabil munca. Iată câteva recomandări în acest sens.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

La Uniclean găseşti acum kit-ul de curăţare geamuri la înălţime cu apă demineralizată HydroPower Advanced, un echipament complet perfect pentru curăţarea sigură şi eficientă a tuturor suprafeţelor vitrate care se află la înălţimi de până la 8.6 metri. Acesta are în componenţa sa trei filtre cu răşină, care au rolul de a filtra apa, lăsând-o fără impurităţi. Aceasta elimină complet murdăria şi praful de pe suprafeţele din sticlă, oferind rezultate foarte bune în special atunci când este folosită împreună cu recipientul de detergent care poate fi ataşat la filtrul echipamentului.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Tot la Uniclean găseşti şi sistemul de filtrare apă cu osmoză inversă Unger Hydro Power RO S, recomandat pentru zonele cu apă dură sau foarte dură. Acest echipament vine la pachet cu două funcţii – funcţia apă pură pentru curăţarea fără urme a faţadelor şi ferestrelor şi funcţia Boost pentru pre-clătirea sau clătirea suprafeţelor puternic murdare sau orizontale – iar împreună cu lancea telescopică te va ajuta să te ocupi de curăţenia geamurilor şi a suprafeţelor vitrate la înălţimi de până la maxim 22 metri, asigurând condiţii de lucru sigure şi confortabile.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Tot din catalogul Uniclean amintim aici şi sistemul de spălare tractabil HydroPower Ro XXL, prevăzut cu filtru de osmoză inversă, rezervor de apă cu o capacitate de 750 litri, funcţie de spălare automată, două furtunuri de 100 metri ideale pentru o acoperire optimă, controler digital, dar şi multe alte caracteristici performante care-l transformă automat în echipamentul perfect de care ai nevoie pentru curăţarea completă a geamurilor la exterior, până în cele mai mici detalii. În plus, ce mai trebuie să ştii este faptul că acest sistem deţine o baterie AGM cu o capacitate de 12 volţi, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat fără probleme întreaga zi, fără să necesite reîncărcare.

Curăţare geamuri la interior 

Desigur, şi geamurile din interior au nevoie de curăţare şi întreţinere atentă pentru a-şi recăpăta strălucirea şi pentru a-şi menţine aspectul curat şi plăcut în permanenţă. Mai mult decât atât, curăţarea geamurilor la interior este cu atât mai importantă dacă ne gândim la faptul că numai aşa putem beneficia de un mediu de lucru sănătos şi prietenos, motiv pentru care nu trebuie să tratezi cu superficialitate acest aspect dacă îţi doreşti ce este mai bun pentru angajaţii şi clienţii tăi şi, implicit, pentru afacerea ta.

Curăţarea clasică

Pentru că ne-am propus să te ajutăm să transformi curăţarea profesională a geamurilor într-o activitate simplă, care să nu îţi dea bătăi de cap sau să-ţi consume din timpul şi energia pe care trebuie să le aloci business-ului tău, ţi-am pregătit câteva recomandări de produse şi echipamente care îţi vor fi foarte utile în acest sens, după cum urmează:

  • Mansoane din microfibră – pentru a te bucura de o putere de curăţare excelentă, dar pentru a preveni în acelaşi timp riscul de a deteriora sau de a lăsa urme inestetice pe geamuri, mansoanele din microfibră sunt o alegere excelentă. Acestea elimină eficient şi rapid murdăria, praful şi alte pete vizibile, fiind totodată atente cu suprafeţele de sticlă şi oferindu-le un aspect ca nou în doar câteva minute.
Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Recomandăm pentru curăţarea clasică mansonul din microfibră pentru spălare geamuri cu suport T din plastic, disponibil în catalogul Uniclean, pentru îndepărtarea cu brio a murdăriei. Prevăzut cu T-Bar din aluminiu puternic, uşor de manevrat graţiei funcţiei sale de rotire la 180 de grade, dar şi cu lavetă de pre-spălare cu linii din fibre abrazive şi paduri cu două părţi abrazive, acest produs este tot ceea ce ai nevoie pentru o curăţare eficientă şi rapidă a geamurilor.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

La Uniclean găseşti acum şi mansonul VisaVersa din microfibră cu racletă pentru spălarea şi curăţarea geamurilor, un model compact, eficient, accesibil şi uşor de folosit şi manevrat chiar şi de către cei mai neexperimentaţi utilizatori, cu ajutorul căruia te vei bucura de cele mai bune şi rapide rezultate.

  • Raclete geamuri – nişte accesorii la fel de eficiente în curăţarea profesională a ferestrelor sunt şiracletele pentru geamuri. Acestea înlătură cu succes apa şi reziduurile de detergent, lăsând suprafeţele de sticlă curate şi uscate, cu un aspect reîmprospătat.
Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Racleta de geamuri ErgoTec Ninja de la Uniclean, cu mâner pivotant la 180 de grade realizat din carbon şi prevăzut cu mecanism TriLoc pentru o susţinere în siguranţă a canalului, se va dovedi accesoriul ideal pe care te poţi baza de fiecare dată atunci când vine vorba de curăţarea profesională, din doar câteva mişcări, a geamurilor şi a suprafeţelor vitrate din mediul tău de lucru, cu rezultate vizibile instant.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

O altă alegere la fel de inspirată pentru spălarea şi curăţarea riguroasă a geamurilor este şi racleta de geamuri din oţel inoxidabil cu mâner ergonomic bi-component de la Uniclean, proiectată special pentru a spori confortul şi siguranţa în utilizare şi pentru a lăsa ferestrele cu un aspect ireproşabil, într-un timp relativ scurt.

  • Răzuitoare – pentru răzuirea precisă a murdăriei dificile de pe suprafeţele delicate din sticlă, acumulată în urma zugrăvelilor sau renovărilor de exemplu, dar nu numai, răzuitoarele profesionale sunt nişte ustensile foarte eficiente, practice, accesibile şi uşor de folosit şi manevrat pe care poţi conta cu toată încrederea.
Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Acum poţi opta de exemplu pentru răzuitorul de geamuri 2 in 1 de la Uniclean, o ustensilă special concepută pentru curăţarea profesională a geamurilor. Acesta vine însoţit de o lamelă din oţel inoxidabil, fiind ideal pentru a îndepărta murdăria persistentă şi pentru a asigura igiena completă a geamurilor.

  • Seturi – atunci când vrei să ai la îndemână toate echipamentele necesare pentru spălatul şi curăţatul geamurilor până în cele mai mici detalii, seturile profesionale se vor dovedi soluţia salvatoare, care te va ajuta să obţii rezultatele dorite fără prea multe eforturi şi într-un timp scurt.
Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

În acest sens, recomandăm setul de curăţare geamuri de la Unger disponibil în catalogul Uniclean, care include racletă, manson din microfibră, suport şi găleată cu storcător pentru manson, cu ajutorul căruia vei putea obţine şi menţine cu succes curăţenia ferestrelor din spaţiul de lucru.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Tot la Uniclean îţi poţi îndrepta atenţia şi către setul de curăţare pentru geamuri Conversatory Cleaning Kit, care vine la pachet cu toate accesoriile de care ai nevoie pentru curăţarea geamurilor din mediul profesional, începând de la lance telescopică care facilitează curăţarea la înălţime a suprafeţelor din sticlă sau racletă dublă şi până la lavete din microfibre, soluţii de curăţare sau perii cu fibre din nailon pentru praf.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

În catalogul celor de la Uniclean se regăsesc acum şi seturi portabile profesionale de la Unger, prevăzute cu geantă eficient compartimentată şi cu design compact, care vor uşura transportarea celor mai utile unelte de curăţare a geamurilor şi te vor ajuta să ai mereu la îndemână toate echipamentele necesare pentru curăţenia ferestrelor la interior, dar şi la exterior, sporind confortul şi eficienţa muncii.

  • Lavete – un loc aparte în procesul de curăţare profesională a geamurilor îl ocupă şi lavetele. Acestea reuşesc să capteze şi să îndepărteze eficient murdăria aspră, praful şi alte impurităţi, fără să zgârie suprafeţele vitrate şi fără să lase urme inestetice, scame sau alte reziduuri.
Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Alege acum laveta textilă fără puf Microwipe din catalogul Uniclean, cu două feţe, şi bucură-te de un produs rezistent şi durabil care te va ajuta să elimini şi să îndepărtezi eficient praful şi murdăria grosieră de pe geamuri, oferindu-le acestora un aspect mai curat şi mai strălucitor, cu un minimum de efort. În plus, datorită ţesăturii sale, această lavetă va lustrui suprafeţele de sticlă fără să lase urme, să zgârie sau să deterioreze, ceea ce înseamnă că este alegerea excelentă pentru igiena sigură şi completă a ferestrelor din spaţiul tău de lucru.

  • Detergenţi pentru geamuri – desigur, curăţarea riguroasă a geamurilor necesită şi detergenţii profesionali potriviţi, destinaţi exclusiv suprafeţelor din sticlă, care să dizolve rapid mizeria, praful şi impurităţile, curăţând complet şi eficient şi lăsând un aspect curat, igienizat şi îngrijit al ferestrelor.
Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

La Uniclean găseşti acum detergent lichid concentrat pentru curăţarea ferestrelor aparţinând brand-ului Unger, eficient, accesibil, uşor de utilizat şi special conceput pentru spălarea şi curăţarea corespunzătoare, economică şi ecologică a geamurilor şi, implicit, pentru obţinerea unor rezultate remarcabile imediat după utilizare.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Tot în materie de detergenţi profesionali pentru geamuri din catalogul Uniclean îţi prezentăm şi gelul de spălare şi curăţare ferestre cu aplicare directă pe lavetele textile de la Unger, disponibil la recipient de 0.5 litri. Îţi garantăm că acum, cu ajutorul acestei soluţii de curăţare geamuri de calitate înaltă din catalogul Uniclean, suprafeţele de sticlă vor arăta mai bine ca niciodată, având un aspect curat şi strălucitor care durează.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Un alt exemplu de detergent profesional pentru care merită să optezi este şi detergentul ecologic Enzypin compus din 96% ingrediente naturale, care duce procesul de curăţare a geamurilor şi a altor suprafeţe la un alt nivel, îndepărtând imediat murdăria, praful şi alte impurităţi şi oferind strălucire tuturor suprafeţelor delicate din sticlă. Mai mult decât atât, ce mai trebuie să ştii este că acest detergent de la Uniclean este disponibil fie cu pulverizator de 750 ml, fie la bidon de 5 litri, ceea ce înseamnă că acum poţi alege exact ceea ce ţi se potriveşte, în funcţie de propriile nevoi şi cerinţe.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Şi detergentul universal pe bază de alcool Neofris Citrus plus cu miros intens de citrice este un alt detergent profesional din catalogul Uniclean pe care merită să îl ai în vedere pentru curăţarea completă şi eficientă a tuturor suprafeţelor de sticlă rezistente la apă.

Kit-uri curăţare geamuri la interior

Pentru curăţarea rapidă şi temeinică a geamurilor la interior, nişte kit-uri profesionale îţi pot uşura semnificativ munca şi te pot ajuta să obţii rezultate pe măsura aşteptărilor, respectiv nişte ferestre mai curate şi mai strălucitoare ca niciodată. Iată câteva dintre recomandările noastre în acest sens:

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

La Uniclean găseşti acum kit-ul de curăţenie Stingray, echipat cu sistem de pulverizare a soluţiei de curăţare şi pad din microfibră în formă triunghiulară, care te va ajuta să cureţi în profunzime geamurile şi alte suprafeţe vitrate din interiorul încăperilor în care îţi desfăşori activitatea de zi cu zi, îndepărtând chiar şi murdăria şi praful din zonele dificil de accesat.

Curăţarea profesională a geamurilor – Ghid complet

Tot la Uniclean se regăseşte şi setul Starter pentru curăţarea zilnică a geamurilor interioare, perfect pentru a păstra în permanenţă aspectul impecabil al acestora şi pentru a asigura un mediu de lucru igienic şi sănătos pentru personalul şi clienţii tăi, departe de murdărie şi praf.

Greşeli de evitat atunci când curăţaţi geamurile

Dacă îţi doreşti ca geamurile să arate impecabil, iar procesul de curăţare profesională a acestora să aibă efectul scontat, este indicat să eviţi anumite greşeli, frecvent întâlnite. Amintim aici utilizarea în exces a detergenţilor, curăţarea sticlei în lumina directă a soarelui sau utilizarea soluţiilor de curăţare necorespunzătoare care conţin substanţe nocive ce pot afecta şi deteriora suprafeţele netede din sticlă. 

În concluzie, curăţarea profesională a geamurilor este o necesitate periodică pentru toate mediile de lucru, indiferent de domeniul de activitate. Prin urmare, dacă îţi doreşti un spaţiu business impecabil, nu uita să acorzi atenţia cuvenită acestei proceduri, mai ales că acum ştii care sunt produsele şi echipamentele pe care te poţi baza pentru o realiza o curăţare şi o întreţinere a suprafeţelor delicate de sticlă, indiferent de amplasarea, forma sau dimensiunea acestora.

Vă Recomandăm Să Citiți​

Uniclean - Unilift la Interclean Show Amsterdam 2022

Uniclean și-a susținut partenerii în Amsterdam la InterClean Show 2022

Între 10 și 13 mai 2022, UNICLEAN a participat, în calitate de distribuitor oficial al partenerilor săi internaționali, la cea mai importantă expoziție internațională specializată pe industria de curățare și igienă, pentru a-și susține brandurile din portofoliu, dar și pentru a obține în mod direct o perspectivă actualizată asupra pieței și a evoluției echipamentelor, accesoriilor și soluțiilor profesionale pentru curățare și igienă.

Citeste mai mult »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu