Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Cuprins articol

Primul impact este întotdeauna cel mai important, fie că este vorba de cunoașterea unei noi persoane sau de primul pas pe care îl faci într-o încăpere. De aceea, atunci când vorbim de spațiile de birouri, curățenia joacă un rol primordial. Este important, atât pentru angajații care își petrec fiecare zi aici, cât și pentru potențialii parteneri sau colaboratori care pășesc pentru prima dată în clădire, ca locul să fie unul primitor, dar mai ales perfect curat și igienizat. În cele ce urmează vom vedea împreună care sunt etapele curățeniei în birou și cum se realizează întreținerea spațiului de lucru, astfel încât să devină un proces facil și la îndemâna oricui, care să influențeze pozitiv imaginea afacerii tale.

De ce este important să menţii curăţenia în spaţiile de birouri?

Pentru mulţi dintre noi, biroul este ca o a doua casă. Având în vedere faptul că aici ne petrecem cea mai mare parte a timpului, menţinerea unui ambient curat, îngrijit şi prietenos, respectiv curăţarea şi igienizarea completă şi frecventă a mediului de lucru trebuie să fie o prioritate pentru companii. În plus, curăţenia în birouri rămâne o activitate foarte importantă, care nu trebuie trecută vederea, şi asta deoarece:

Contribuie la îmbunătăţirea imaginii companiei

Aspectul general al clădirii în care îţi desfăşori activitatea poate dicta succesul sau eşecul afacerii tale. În timp ce un mediu de lucru îngrijit, ordonat şi, în primul rând, curat, va crea o impresie favorabilă în rândul actualilor sau potenţialilor tăi clienţi, angajaţi sau colaboratori care îţi calcă pragul, un spațiu de lucru neigienic nu va face decât să transmită o lipsă de respect şi profesionalism din partea ta şi chiar faptul că îţi neglijezi compania. 

Ajută la crearea unui mediu optim pentru angajaţi

Bunăstarea, siguranţa şi confortul angajaţilor se numără de asemenea printre motivele pentru care este important să menţii în permanenţă curăţenia în spaţiile de birouri în care îţi desfăşori activitatea. După cum bine ştim deja cu toţii, crearea unui mediu de lucru optim pentru angajaţi, perfect igienizat, sigur şi primitor, îmbunătăţeşte starea de spirit, conferă un sentiment de siguranţă şi, mai mult decât atât, are o influenţă pozitivă majoră asupra nivelului de productivitate. Prin urmare, dacă îţi doreşti ca afacerea ta să fie susţinută de un personal dedicat şi implicat, care să lucreze cu drag şi spor în fiecare zi pentru tine şi pentru bunul mers al companiei tale, trebuie să asiguri condiţii de lucru pe măsură, aşa că nu neglija acest aspect. 

De ce este important să utilizezi produse profesionale când cureţi şi igienizezi spaţiile de birouri?

Pentru ca aspectul clădirii în care îţi desfăşori activitatea să fie unul plăcut, toate suprafeţele interioare şi exterioare trebuie să arate impecabil şi să fie curăţate şi igienizate complet. Şi nu oricum, ci în mod frecvent, cu ajutorul produselor profesionale potrivite, care să asigure rezultate net superioare în ceea ce priveşte standardele de curăţenie în birouri. 

Ce produse trebuie să foloseşti pentru o curăţenie profesională la birou?

Există câteva reguli de curățenie la birou de care poți ține cont de fiecare dată când se demarează un astfel de proces de mare amploare. Dincolo de experiența și pregătirea specialiștilor cu care decizi să colaborezi în acest sens, importante sunt echipamentele și ustensilele pe care aceștia le au la îndemână, iar pentru acestea Uniclean este alegerea cea mai bună. 

Curăţenia şi igienizarea birourilor:

Îţi oferim o mână de ajutor în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei şi igienizarea spaţiilor de birouri şi îţi prezentăm în continuare câteva produse şi echipamente profesionale de curăţenie pe care te poţi baza pentru cele mai bune rezultate, respectiv pentru obţinerea unui mediu de lucru impecabil din toate punctele de vedere. Iată despre ce este vorba:

Maşini de frecat aspirat pardoseli

În oferta Uniclean te așteaptă multiple modele de mașini de frecat pardoseli care să asigure suprafețe perfect curate printr-o singură trecere. Aspiră, spală și usucă în același timp, nefiind necesare proceduri distincte. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Mașină de spălat aspirat mică SC100 – Nilfisk este special concepută pentru a eficientiza timpul de lucru și pentru a oferi rezultate cu mult superioare practicilor clasice care impuneau utilizarea mopurilor și a găleților. Pot ajunge cu ușurință chiar și în spațiile greu accesibile datorită dimensiunilor reduse, asigurând curățarea impecabilă a fiecărui centimetru de suprafață vizată.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

SC250 – Nilfisk este definiția productivității la nivel înalt. Reușește să îndepărteze chiar și cele mai dificile pete sau reziduuri cu o singură mișcare înainte-înapoi. Viteza de execuție este un alt avantaj de care te vei bucura prin utilizarea acestui dispozitiv. Nu doar că va curăța instant orice suprafață, ci o va și usca în același timp, astfel încât să poată fi utilizată imediat, fără frica de a lăsa urme.

Monodiscuri

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Podele lustruite, perfect igienizate și strălucitoare? Poți obține asta mai ușor ca oricând cu monodiscurile disponibile în portofoliul Uniclean. Modelul N FM40 H – Nilfisk este creat special pentru a îndepărta cele mai grosiere reziduuri prin pulverizare și șlefuire. Lasă în urmă suprafețe impecabile, cu minim de efort din partea celui care le utilizează, fiind ergonomice și ușor de manipulat și transportat. 

Aspiratoare umed uscate

Spațiul de lucru este adesea presărat cu tot felul de provocări, iar apa sau lichidele vărsate reprezintă unele dintre cele mai mari. Dacă ai la dispoziție aspiratoare umed uscate nu mai trebuie să îți faci nicio grijă. Îl pui în funcțiune și ai eliminat imediat lichidul și chiar și mizeria dimprejur, fără să existe risc de defecțiune. Nu mai pierzi timp cu un mop și un aspirator simplu, ci transformi întreg procesul în unul 2 în 1.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

AERO 21-21 PC INOX   Aspirator compact pentru medii umede și uscate este unul dintre cele mai performante modele puse la dispoziție de Uniclean. Reușește să absoarbă instant toată mizeria și praful care îi stau în cale, în timp ce elimină orice pată sau urmă nedorită, datorită sistemului său de spălare încorporat. Oferă un raport consum-performanță de neegalat fiind unul dintre cele mai bune aspiratoare umed uscate din categoria lui. Dimensiunile reduse reprezintă un adevărat plus, datorită faptului că se poate infiltra fără probleme chiar și în spațiile înguste, precum sub calorifer sau mobila joasă, pentru a asigura o curățenie ca la carte.

Echipamente curăţare geamuri la interior

Când vine vorba de curățarea elementelor din sticlă, dificultatea crește, pentru că și cea mai mică urmă poate fi vizibilă și strica întregul peisaj. Pentru a te asigura că obții mereu uși, ferestre și alte suprafețe vitrate din interior impecabile, ai nevoie de unul dintre dispozitivele de curățenie geamuri puse la dispoziție de Uniclean. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Kitul pentru curățarea geamurilor la înălțime și în zonele greu accesibile Indoor 330 Stingray – Unger – SRUKO3 îți asigură tot ce ai nevoie pentru a obține sticlă perfect strălucitoare încă de la prima acțiune. Padul din microfibră îndepărtează murdăria grosieră de pe geamuri, lăsându-le curățate, fără pete și particule. De asemenea, forma de triunghi pătrunde cu ușurință chiar și în cele mai înguste colțuri, asigurând o curățare aproape de perfecțiune. Kit-ul conține și un recipient de pulverizare a soluțiilor utilizate, plus trei lăncii de dimensiuni diferite, pentru a facilita spălarea chiar și la înălțime. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Pentru suprafețele mai mari sau geamurile a căror poziționare nu este tocmai accesibilă, setul de curățare a geamurilor Unger este perfect. Cu o lance telescopică, manșoane din microfibră și găleată pentru apă și soluții, profesioniștii sunt dotați corespunzător pentru a curăța toată sticla de la interior în cel mai scurt timp.

Curăţitoare cu abur

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Curățenia cu abur este recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de igienizare și curățare a suprafețelor. Aburul, odată ajuns în contact cu suprafața, elimină murdăria , lăsând-o dezinfectata în același timp.. Un curățitor cu abur te poate ajuta să cureți impecabil tot ce te înconjoară, de la podele, la mobilă sau chiar elemente din materiale textile, precum covoare, scaune sau canapele. Curăță, igienizează și reîmprospătează totul în jur, cu doar o apăsare de buton.

Aspiratoare injecţie extracţie

Tot la Uniclean este disponibilă o gamă vastă de aspiratoare cu injecție extracție. Acestea sunt renumite pentru timpul redus de lucru și rezultatele impresionante pe care le conferă de la prima utilizare. Dincolo de funcțiile specifice unui aspirator obișnuit, de a colecta praful și murdăria pe care o întâlnește în cale, acesta poate și să spele în profunzime suprafețele textile vizate cu detergenți speciali care să favorizeze și clătirea. 

Găleţi şi mopuri

Dincolo de toate mecanismele moderne de care dispui, atunci când vrei să știi cum se face curățenie într-un birou în adevăratul sens al cuvântului, nu poți să nu ai în vedere și dispozitivele clasice. Mopurile și gălețile specifice sunt totuși cea mai la îndemână soluție atunci când vă confruntați cu pete minore sau cu suprafețe de mici dimensiuni, care nu impun instalarea dispozitivelor mai performante. În acest sens, Uniclean pune la dispoziție mai multe variante de astfel de ustensile dintre care să se aleagă în funcție de propriile nevoie.

Modelul de mop cu lamelă de cauciuc și pulverizator – Blade – Motorscrubber – UL-28752 este ideal pentru a elimina murdăria dificilă de pe podele. Se bazează pe un sistem 2 în 1 care permite și lustruirea și uscarea suprafeței cu ajutorul lavetei din microfibră.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Uniclean oferă și varianta de mop ergonomic cu pulverizator FAKT2 Ergo Clean – UNGER care este conceput special pentru a spăla eficient toate tipurile de pardoseli, fără să fie necesar foarte mult efort în acest sens. Rezervorul propriu permite adăugarea de detergent, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de găleată separată cu apă pentru spălat sau clătit, procesul simplificându-se considerabil. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Există totuși la Uniclean și soluții pentru utilizarea mopului clasic, sub forma unor găleți duble cu storcător Unger – COMUBG. Acestea dispun de avantajul că reușesc să păstreze separat apa curată, de cea murdară, asigurând o spălare rapidă și eficientă. De asemenea sunt dotate și cu presă specială, pentru a stoarce excesul de apă din mop și pentru a elimina riscul de urme inestetice sau de uscare lentă.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Raclete geamuri

Dispozitivele special concepute pentru spălarea suprafețelor din sticlă sunt nelipsite din kit-ul unui profesionist. De ele depind rezultatele impecabile, strălucitoare și fără urme. De aceea Uniclean propune multiple variante de manșon din microfibră cu racletă pentru spălarea geamurilor VisaVersa – Unger. Spală rapid, fără urme, elimină chiar și murdăria dificilă, fără să zgârie sau să deterioreze sticla, lăsând-o uscată și strălucitoare.

Lănci telescopice

Dacă ești nevoit să acționezi la înălțime, scapă de tot chinul pe care îl presupune o scară sau urcarea pe diferite elemente. Tot ce ai nevoie este o lance telescopică din aluminiu în 3 secțiuni – OptiLoc – Unger – EDU, disponibilă în 6 lungimi diferite. Vei exercita aceeași presiune și vei avea aceeași eficacitate, chiar și pentru suprafețele din apropierea tavanului, economisind timp și efort.

Perii pentru praf

Praful este cel mai mare inamic al curățeniei și trebuie șters zilnic. Însă dacă vrei să întreții spațiul de lucru ușor și eficient, ai nevoie de cel puțin una dintre periile de praf speciale de la Uniclean. Acestea te ajută să îndepărtezi murdăria chiar și din zonele foarte greu accesibile, fără urme sau scame dificile.

Lavete

Lavetele sunt o soluție la fel de eficientă, pentru a șterge, curăța sau lustrui suprafețe. Marea majoritate a lavetelor de pe piață sunt din microfibră, lucru necesar, dar nu suficient, din cauza faptului că pentru sticlă este nevoie de o variantă îmbunătățită pentru ca rezultatele să fie cât mai aproape de perfecțiune. Specialiștii Uniclean recomanda lavetele din microfibră SmartColour ca fiind mult mai eficiente, datorită tehnologiei inovative de care dispun.

Detergenţi şi dezinfectanţi

Nu poți efectua curățenia la birou fără soluțiile speciale pentru fiecare suprafață în parte. Uniclean îți nenumărate opțiuni profesionale care să te ajute să îndepărtezi murdăria, fără a afecta materialul din care elementele vizate sunt realizate. 

Detergenţi pentru geamuri  – Curăță, lustruiesc și protejează, lăsând în urmă suprafețe perfect igienizate și strălucitoare. Detergentul pentru curățarea ferestrelor – Unger – FRU’ este una dintre cele mai eficiente variante pe care vi le oferim pentru obținerea unor geamuri impecabile.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Detergenţi pentru pardosealădin lemn, gresie sau faianță, podelele sunt întotdeauna cea mai dificilă parte când vine vorba de curățenia la birou. Urme de noroi, apă, praf, sau altă murdărie pot fi eliminate imediat cu ajutorul soluțiilor potrivite, precum  detergentul ecologic pentru pardoseli– Enzypin – Action Pin – 28U27.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Detergenţi pentru suprafeţesă nu uităm de mobilă, ecrane, scaune și toate celelalte elemente cu care persoanele iau contact în birou. Și ele trebuie menținute la un nivel înalt de curățenie iar acesta nu poate fi obținut decât cu ajutorul soluțiilor speciale pentru lemn, tapițerii, gresie, marmură, metal. Cel mai bun exemplu în acest sens este detergentul universal – Neutra Clean – Dreiturm, care curăță, împrospătează și parfumează subtil orice suprafață, cu minim de efort.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Covoare de intrare

Felul în care arată o încăpere se cunoaște încă de la intrare. Dacă îți dorești ca mare parte din mizerie, umezeală sau praf să rămână la ușă. Îți recomandăm un covor de intrare – din polipropilen – Vyna-Plush – COBA.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Din aceeași categorie face parte și covorul intrare – cu perii și cu profil din aluminiu – GRI – ABI oferit de Uniclean. Acesta ajută la îndepărtarea mizeriei grosiere de pe încălțăminte, diminuând semnificativ gradul de murdărie care se transportă înăuntru.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Curăţenia şi igienizarea zonelor sanitare din spaţiile de birouri: 

Baia și spațiile sanitare în general au nevoie de o atenție mai mare asupra igienei, iar și din acest punct de vedere Uniclean oferă soluții dintre cele mai eficiente. De la podele, pereți, geamuri și elemente specifice, totul va fi perfect lustruit, dezinfectat și sterilizat cu ajutorul dispozitivelor puse la dispoziție. 

Maşini de frecat aspirat pardoseli

Procesul de curățare al spațiilor sanitare vizează aceleași reguli de curățenie ca la birou și totul începe de la o podea impecabilă, obținută prin lustruirea cu ajutorul acelorași dispozitive, cum sunt   Mașina de spălat-aspirat mica prin împingere cu acumulatori– SC401 43 BD Full pkg – Nilfisk este printre cele mai eficiente dispozitive din portofoliul Uniclean, care te va ajuta să obții rezultate impecabile în timp record, cu efort minim.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Aspiratoare

Fiind un mediu în care apa este utilizată în continuu, aspiratoarele umed uscate sunt cele care vor da cel mai mare randament. Absorbția excesului și a murdăriei în același timp va eficientiza spațiul. Aspiratorul industrial hibrid în două trepte –– Makita este soluția ideală pentru acest tip de proceduri, pe care te vei putea baza de fiecare dată când ai nevoie.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Găleţi şi mopuri şi raclete pardoseli

Și până la asamblarea tuturor dispozitivelor, pentru procedurile recurente de lustruire sau absorbție a lichidelor în exces, din baie nu are cum să lipsească un mop și o găleată clasică. Va scurta din timpul de lucru și te va ajuta să menții în totalitate un mediu curat și uscat.

Când vine vorba de pereții sau podelele din gresie sau faianță, urmele de calcar, picurii de apă, sau orice altă pată nedorită se elimină rapid cu ajutorul unei perii sanitare de baie – UNGER. Aceasta îndeplinește atât funcțiile unei perii, cât și ale unei raclete, eficientizând procesul de lucru, eliminând nevoia de a comuta între două ustensile diferite. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Racleta sanitară pentru pereți – ERGO – UNGER are lamă dublă, ceea ce permite atât curățarea, cât și uscarea în același timp a suprafețelor din baie, lăsându-le perfect lustruite.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Raclete geamuri

Geamurile din baie pot deveni o adevărată bătaie de cap atunci când nu ai la dispoziție ustensilele potrivite. Nu doar că se acumulează calcar pe sticlă, care este oricum foarte dificil de îndepărtat, dar din cauza fluctuațiilor frecvente de temperatură, acesta se cimentează rapid. În acest sens, Uniclean propune mai multe tipuri de raclete, menite să simplifice cât de mult curățarea suprafețelor din sticlă din spațiile sanitare. 

Racleta de geamuri pentru zona băilor –ErgoTec – UNGER este ideală pentru obține oglinzi și alte suprafețe netede perfect curate. Lamela din cauciuc moale și mânerul ergonomic și flexibil asigură o utilizare facilă și rezultate impecabile foarte ușor de obținut. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Tot la Uniclean vei găsi și un manșon spălător din microfibră pentru spălare geamuri cu suport – StripWasher – UNGER. Acesta este un dispozitiv care poate fi utilizat cu ușurință pe suprafețe mari. Este foarte delicat, absoarbe cantități însemnate de apă, curăță și usucă în același timp, fără să lase urme sau scame. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Din categoria ustensilelor indispensabile pentru curățenia în spațiile sanitare fac parte și racletele sanitare pentru pereți – ERGO – UNGER. Acestea sunt prevăzute cu două lame din spumă de cauciuc care spală și usucă în tandem pereții din gresie și faianță, care sunt expuși continuu la umezeală. 

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

Lavete

Pentru ștergere și lustruire în același timp, lavetele din fibre moi și absorbante sunt ideale, iar Uniclean propune nenumărate variante de acest fel, care să fie blânde cu orice suprafață.

Detergenţi şi dezinfectanţi

Soluțiile pentru pardoseală, geamuri, gresia, faianța sau marmura de pe pereți, oglinzi, chiuvetă sau alte elemente sanitare sunt de nelipsit. Ele ajută atât la eliminarea murdăriei și îndepărtarea rapidă a petelor specifice și dezinfectează suprafețele în același timp, lăsând în urmă un spațiu perfect steril.  

Curăţitoare cu abur

Atunci când se demarează procedee periodice de curățenie de mare amploare este ideal să apelezi la cele mai moderne și complete dispozitive din dotare. Curățitoarele cu abur te ajută să cureți, lustruiești și dezinfectezi orice suprafață în același timp, economisind efort considerabil și eliminând nevoia  de a folosi zeci de alte ustensile specifice. Dacă vrei să experimentezi performanța ridicată a acestor dispozitive, poți opta pentru generatorul de abur TecnoVap – Tosca Evo – 0210351V1, unul dintre cele mai apreciate modele din oferta Uniclean.

Curăţarea şi igienizarea spaţiilor de birouri – Ghid complet pentru companii

La ce riscuri îţi expui business-ul dacă nu foloseşti produse profesionale?

Este imperios necesar să te asiguri că respecți regulile de curățenie la birou pentru a te asigura că eviți toate riscurile care țin de deteriorarea imaginii companiei per ansamblu. Să te limitezi la rezultatele mediocre oferite de produse de calitate îndoielnică te-ar putea expune la situații deloc plăcute precum imposibilitatea de a elimina pete vizibile și deloc estetice. De asemenea, igiena este un factor important și pentru sănătate, iar asigurarea ei într-o manieră superficială duce la asumarea unor pericole în acest sens. Să nu mai vorbim de prestigiul companiei care va avea de suferit de fiecare dată când o nouă persoană îi calcă pragul iar criterii elementare de curățenie nu sunt îndeplinite.

Pentru a nu te afla în niciuna dintre aceste situații, Uniclean este întotdeauna cea mai bună alegere care te va ajuta să atingi mereu cele mai mari standarde de igienă, cu efort minim și cu investiții minime de timp și bani. 

Vă Recomandăm Să Citiți​

Uniclean - Unilift la Interclean Show Amsterdam 2022

Uniclean și-a susținut partenerii în Amsterdam la InterClean Show 2022

Între 10 și 13 mai 2022, UNICLEAN a participat, în calitate de distribuitor oficial al partenerilor săi internaționali, la cea mai importantă expoziție internațională specializată pe industria de curățare și igienă, pentru a-și susține brandurile din portofoliu, dar și pentru a obține în mod direct o perspectivă actualizată asupra pieței și a evoluției echipamentelor, accesoriilor și soluțiilor profesionale pentru curățare și igienă.

Citeste mai mult »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu