Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Cuprins articol

Respectarea unor standarde stricte de curățenie și igienă este o dovadă de respect față de proprii clienți. Orice societate care lucrează cu oameni și susține un trafic intens zi de zi, cu atât mai mult cele din domeniul HoReCa, trebuie să dețină un plan bine pus la punct, pe care să îl respecte cu strictețe, pentru a asigura condiții optime. În acest sens, Uniclean este partenerul principal pe care vă puteți baza în vederea eficientizării procedurilor zilnice de curățenie și maximizării rezultatelor.

Ce reprezintă curățenia și igienizarea în restaurante?

Dat fiind faptul că avem în vedere sedii ale unor afaceri din domeniul alimentar, garantarea spațiilor perfect igienizate și sigure nu este cea mai simplă sarcină. Bucătăria perfect curată, podelele impecabile, ferestrele strălucitoare, băile dezinfectate și odorizate, sunt doar câteva dintre etaloanele calității. Un restaurant de prestigiu, care își respectă imaginea și implicit clienții, va face investiții semnificative de timp și efort pentru ca fiecare detaliu să fie la înălțimea așteptărilor.

Ce produse și echipamente de curățenie trebuie să utilizezi în restaurante?

Pentru ca rezultatele să fie cele scontate, important este modul de abordare a fiecărei proceduri în parte. Ai nevoie de dispozitive și soluții profesionale care să îți garanteze eficiență și performanță imediată. Uniclean este distribuitor de prestigiu în domeniu, ceea ce îl face alegerea ideală pentru tine atunci când îți dorești să obții curățenie și igienizare la nivel înalt. Iată doar câteva dintre produsele esențiale pe care ți le oferim și te asigurăm că te vor ajuta să ai parte de calitate la nivel înalt, pe toate planurile, reducând semnificativ timpul de lucru.

Curățitoare cu abur

Puterea aburului este recunoscută în ceea ce privește procesele de curățenie și igienizare. Un dispozitiv care se bazează pe un mecanism de propulsare a acestuia cu o presiune ridicată te va ajuta să îndepărtezi reziduuri dificile. Grăsimea, praful și murdăria vor dispărea instant de pe fiecare element vizat. Fie că vorbim de electrocasnicele din bucătărie, de sălile de servire a mesei, sau chiar de articolele sanitare, toate vor fi perfect curățate și igienizate în același timp.

Generatorul de abur TecnoVap – Steam Box Vac Mini este doar una dintre opțiunile pe care le găsești la Uniclean. Un echipament complex, care te ajută nu doar să cureți, ci și să aduni mizeria, cu ajutorul aspiratorului umed uscat încorporat. În plus, deține și funcția de injecție de apă supraîncălzita și detergent, pentru zonele care prezintă depuneri dificil de îndepărtat. Este ideal pentru restaurantele de mari dimensiuni, dat fiind faptul că execută multiple proceduri simultan.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Pentru spațiile mai mici, o variantă potrivită este Generator de abur Tecnovap – Carmen mini inox. Acesta este un echipament ideal atât pentru uz casnic cât și profesional. Are în componența sa un aspirator umed uscat, îmbunătățit cu un sistem de filtrare a apei și separator, putând fi utilizat în raport cu orice tip de suprafețe. Pentru eficiență sporită, permite atașarea unui mop, care să faciliteze curățarea și dezinfectarea podelelor.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Mopuri cu abur

Dacă este să ne referim strict la curățarea pardoselilor, un mop cu abur devine indispensabil. Designul este similar mopurilor convenționale, diferența constând în sistemul încorporat; și anume prezența rezervorului care este alimentat printr-un furtun, iar apa este transformată în abur care iese la presiune ridicată. Mopul pentru curățarea cu abur – furtun de 5 / 10m – 6 bari – TecnoVap este recomandarea Uniclean. Acesta este dotat cu un tub telescopic, plus lavete textile interschimbabile, de 40 cm din bumbac / poliester și microfibră, plus funcția de reglare pe mâner a intensității aburului. Generează podele impecabile și dezinfectate, fără impurități sau urme inestetice.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Aspiratoare profesionale

Pentru ca procesele de spălare să fie eficiente, este necesar în prealabil un pas prin care tot praful și reziduurile să fie îndepărtate. Pentru suprafețe mari, mătura nu este o soluție viabilă, date fiind durata îndelungată de acțiune și rata scăzută de performanță. Un aspirator profesional umed uscat precum Container 24L – Putere 1.200W – Debit de aer 3.500 l/min – Evo 215 Inox – Evotec este exact ceea ce ai nevoie. Are o capacitate ridicată de absorbție și nu te limitează la a-l folosi doar în raport cu substanțele solide. Aspiratoarele umed uscate sunt ideale pentru praf, lichide, noroi sau murdărie. Asigură o utilizare facilă și sigură, fiind potrivit chiar și pentru spații înguste.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Mașini de frecat aspirat

Inovația își spune cuvântul în ceea ce privește mașina de spălat-aspirat medie prin împingere cu acumulatori – rezervor 30/30 L – SC401 43 B – Nilfisk. Designul unic este cel care impresionează inițial, urmând ca performanța de care dă dovadă să depășească toate așteptările. Este tipul de echipament care face toată munca în locul tău, cu simpla specificație că din când în când va fi nevoie doar să o ghidezi de la volan. Rapiditate, silențiozitate, calitate, eficiență, acestea sunt caracteristicile care îți definesc experiența utilizării mașinilor pentru frecat pardoseli. Curățenia în restaurantul tău va cunoaște un alt nivel, dat fiind faptul că podelile sălilor de mare amploare vor fi impecabile în doar câteva minute. Dispune de o perie care este responsabilă de îndepărtarea reziduurilor sau a petelor, cu ajutorul unui sistem de pulverizare de apă și detergent. În plus, prezintă și un mecanism de absorbție care asigură podele uscate imediat după trecere, astfel încât să îți poți primi cu încredere clienții în secunda următoare, fără să mai fii nevoit să îți iei marje de timp mari între cele două momente.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Monodiscuri

Popularitatea monodscurilor este în continuă creștere, date fiind eficiența și multifuncționalitatea de care dau dovadă. Lustruirea în detaliu nu a fost nicicând mai ușoară. Monodiscul cu viteză mică N FM40 H – Nilfisk este ideal pentru șlefuirea podelelor dure, care prezintă depuneri dificil de îndepărtat prin metode convenționale. Prezintă opțiunea de pulverizare lichid și detergent, este ergonomic și ușor manevrabil, asigurându-ți acces chiar și în zone ascunse, precum colțurile sau spațiul de sub mobilă.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Mopuri, găleți, mături

Chiar dacă tehnologia a pus stăpânire pe mare parte din procesele de curățenie în restaurante, este imposibil să renunțăm complet la instrumentele clasice. Dispozitivele performante sunt ideale pentru proceduri complexe, de mare amploare. Însă pentru nevoi la scală mică nu este rentabilă punerea lor în funcțiune. Așadar intervine utilitatea mopurilor și seturilor profesionale, a găleților și măturilor. Pe suprafețe mici sau pentru chestiuni de urgență acestea se dovedesc a fi cu mult mai eficiente. Poți opta pentru o găleată dubla cu storcător – SmartColor Combo 30L – Unger – COMUBG care să îți satisfacă toate cerințele, fără să fii nevoit să ai zeci de elemente distincte. Ușor de transportat și utilizat, acest dispozitiv te salvează din situațiile urgente, ajutându-te să cureți rapid și eficient orice pată nedorită.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Lavete, bureți , raclete, manșoane

Ustensilele de mână sunt de asemenea o adevărată necesitate pentru curățenia în restaurante. Chiar dacă dispui de echipamente ideale de curățare, de multe ori este necesar să lustruiești sau să usuci manual anumite zone, iar pentru asta lavetele sunt esențiale. Sticla este o suprafață foarte sensibilă și trebuie să utilizezi materiale blânde, dar eficiente pentru a o curăța, cum sunt racletele din silicon sau microfibră. Petele de mici dimensiuni au nevoie de exercitarea unei acțiuni de frecare concentrată pentru a fi îndepărtate, lucru dificil de efectuat cu dispozitivele de mari dimensiuni. În acest caz, un burete poate fi tot ce ai nevoie.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Detergenți si dezinfectanți

Curățenia și igienizarea în restaurante nu pot fi complete fără utilizarea unor soluții profesionale corespunzătoare. Substanțele de curățare pe care le găsești în oferta noastră respectă toate standardele de calitate și siguranță impuse, astfel încât să le poți utiliza cu încredere pe orice suprafețe. În oferta Uniclean descoperi absolut toate tipurile de detergenți HoReCa de care ai nevoie, de la degresanți și decapanți, la substanțe pentru strălucire, dezinfectare și odorizare. Pentru a-ți simplifica puțin munca, specialiștii te îndeamnă să te orientezi în principal către acele tipuri de detergenți universali. Apesin Combi DR – Tana – 0713213 este o variantă la care poți apela cu încredere și să ai siguranța că este eficient în privința tuturor tipurilor de pete. Curăță, dezinfectează și lustruiește cu o singură mișcare, fiind recomandat pentru igienizarea restaurantelor.

Ghid complet pentru curățenia si igienizarea din restaurante

Ce greșeli trebuie evitate în curățarea și igienizarea unui restaurant?

Pentru că vorbim despre un proces de o asemenea complexitate desigur că pot apărea erori, important este să fim conștienți de ele pentru a le putea evita pe cât posibil.

Folosirea unor substanțe de curățare inadecvate este principala greșeală care poate fi făcută într-un spațiu în care se prepară și servește mâncare. Asigură-te întotdeauna că utilizezi doar soluții și detergenți siguri, testați și certificați, pentru a nu pune în pericol bunăstarea sau sănătatea persoanelor care îți calcă pragul. Apelând la Uniclean, știi sigur că, orice alegere ai face, este potrivită pentru restaurantul tău.

De asemenea, faptul că nu utilizezi dispozitivele și instrumentele potrivite pentru fiecare suprafață poate genera contrariul rezultatului dorit. Nu toate dispozitivele și echipamentele sunt universale. Fiecare are propriul rol și tu trebuie să îl cunoști în mod clar, astfel încât să te bucuri pe deplin de performanța lor și să nu riști să deteriorezi anumite elemente sensibile. Asigură-te că ai la dispoziție un arsenal specific pentru fiecare zonă din restaurant, de la bucătărie, la baie și sălile de primire clienți.

O a treia greșeală o reprezintă neatenția la detalii. Faptul că te concentrezi doar pe principalele puncte de interes din restaurant în efectuarea proceselor de curățenie și igienizare denotă un grad redus de responsabilitate față de proprii clienți. Chiar și cel mai mic colțișor trebuie supus unor proceduri clare în așa fel încât să poți spune că respecți standarde înalte de curățenie. În plus, este importat să te asiguri că fiecare element pe care îl folosești este curat la rândul său. În caz contrar, tot ce vei face este să răspândești microbii dintr-o zonă în alta, în loc să elimini murdăria.

Nu în ultimul rând, nu pui accent pe calitate și performanță. Nimic nu este mai neplăcut decât o curățenie precară. Utilizarea unor metode și tehnici necorespunzătoare afectează în mod direct imaginea restaurantului, lucru pe care cu siguranță că nu ți-l dorești.

Alegând să colaborezi cu Uniclean, jumătate din muncă îți este deja asigurată. Nu doar că totul devine mai ușor atunci când dispui de echipamente profesionale, însă și rezultatele vor cunoaște o îmbunătățire semnificativă, care nu va putea fi trecută cu vederea de cei care pășesc în restaurant.

Vă Recomandăm Să Citiți​

Uniclean - Unilift la Interclean Show Amsterdam 2022

Uniclean și-a susținut partenerii în Amsterdam la InterClean Show 2022

Între 10 și 13 mai 2022, UNICLEAN a participat, în calitate de distribuitor oficial al partenerilor săi internaționali, la cea mai importantă expoziție internațională specializată pe industria de curățare și igienă, pentru a-și susține brandurile din portofoliu, dar și pentru a obține în mod direct o perspectivă actualizată asupra pieței și a evoluției echipamentelor, accesoriilor și soluțiilor profesionale pentru curățare și igienă.

Citeste mai mult »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu