Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Cuprins articol

Domeniul HORECA este supus unor reguli stricte când vine vorba de condițiile de care clienții au parte în punctele de cazare pe care le aleg. Curățenia și igiena ar trebui să ocupe primul loc în lista priorităților tuturor proprietarilor de hoteluri și pensiuni deoarece aceste două aspecte setează standardul de la care locația în cauză pornește în crearea unei imagini.

Pentru a avea garanția că sunt respectate criterii importante în acest sens, este esențial să ai stabilit un plan de acțiune bine pus la punct, împărțit pe zone și categorii, astfel încât niciun detaliu să nu fie omis, iar curățenia în hoteluri să fie zilnic impecabilă.

De ce este important să se utilizeze echipamente și produse?

Când vorbim de astfel de puncte de cazare, în majoritatea cazurilor ne referim la spații ample cu suprafețe întinse, lucru care denotă faptul că procesul de curățenie trebuie să fie unul complex. Totuși, în vederea eficientizării rezultatelor și a reducerii nivelului de timp și efort necesar, echipamentele profesionale sunt o soluție ideală. Există multiple proceduri care pot fi finalizate mult mai ușor cu ajutorul unor mașinării care să facă toată treaba în locul tău.

Munca manuală nu mai este de mult soluție rentabilă din niciun punct de vedere. Spălatul podelelor, lustruitul suprafețelor, eliminarea reziduurilor, dezinfectarea spațiilor de mari dimensiuni toate acestea pot fi gata cu doar o apăsare de buton, dacă te orientezi către acele dispozitive și produse de curățenie special adaptate nevoilor tale.

Ce echipamente se pot utiliza în procesul de curățare în cadrul exterior al clădirilor

Impresia pe care un client și-o face cu privire la locație începe încă de la primul pas în perimetru. Modul în care arată și este întreținută curtea contează la fel de mult precum interiorul, ceea ce înseamnă că trebuie să acorzi o atenție specială și acestui detaliu.

Mașini de maturat manual/ cu acumulatori

În primul rând, trebuie să te asiguri că niciun reziduu nu umbrește frumusețea zonei. Fie că vorbim de praf acumulat sau de frunze căzute, o mașină de măturat este tot ce ai nevoie pentru a păstra curat spațiul exterior. Uniclean îți propune modele multiple, atât manuale, cât și cu acumulatori, astfel încât să o alegi pe cea care îți satisface toate cerințele. Mașina de măturat –Haaga 477 Profi – Starmix este doar unul dintre acestea. Are o putere ridicată de curățare și poate îndepărta cu ușurință orice urmă de murdărie, de la praf fin și până la deșeuri din plastic sau metal.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Aparate de curățat cu presiune

Urmele și petele de noroi ori alte semne de murdărie le poți elimina rapid cu ajutorul unui aparat de curățat sub presiune. MC 2C-160/610 XT EU – Nilfisk poate fi folosit zilnic în acest sens pentru a te ajuta să îndepărtezi cu ajutorul apei propulsate orice depunere care ar putea deranja vizual.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Dispozitive cu presiune pentru curățare pavaje

Dacă în față hotelului ori pe aleea de la intrare există zone pavate, este foarte important să te asiguri că acestea sunt perfect curate. Traficul intens de persoane poate face dificilă menținerea, însă cu echipamentul potrivit poți reîmprospăta suprafețele foarte ușor. Honda Slip Stream Pro 20 X SpinAclean te ajută nu doar să elimini murdăria acumulată dintre pavele, dar dispune și de un accesoriu special care să te ajute să o lustruiești pe fiecare în parte cu minim de efort.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Echipamente pentru curățare geamuri și suprafețe vitrate

Sticla este considerată una dintre texturile dificil de curățat. Este pretențioasă și foarte sensibilă, de aceea trebuie să găsești echilibrul perfect între puterea de curățare și delicatețe în acțiune. Dat fiind faptul că pe partea exterioară ferestrele și suprafețele vitrate se murdăresc mult mai ușor, este necesar să folosești un kit pentru curățare profesional. HydroPower Di Starter Kit – Unger – DINK1 îți propune un sistem inovativ de filtrare, furtun, adaptor unghiular, perie și lance telescopică, astfel încât să poți lucra cu ușurință la înălțime și să obții rezultate excepționale cu ajutorul unor dispozitive de curățare geamuri profesionale.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Dispozitive de colectare deșeuri

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont este strângerea constantă a deșeurilor aruncate neglijent. Nimic nu este mai dizgrațios pentru un hotel sau pensiune de prestigiu decât să existe gunoaie în împrejurimi. Așadar, asigură-te că dispui mereu de instrumente speciale în acest sens cum este și dispozitivul de prindere pentru gunoi – Niftynabber – Unger.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Aparat pentru tuns gazonul

Și felul în care vegetația este îngrijită poate spune foarte multe despre locație. Asigură-te întotdeauna că iarba este perfect tăiată cu ajutorul unui aparat profesional pentru tuns gazonul. Uniclean te așteaptă cu numeroase modele adaptate care să te ajute să reîmprospătezi zona ori de câte ori este nevoie, totul în doar câteva minute.

Ce produse și echipamente de curățenie se pot folosi în zonele de intrare, recepție și săli de conferință?

Pe măsură ce înaintezi către incintă, punctele cheie trebuie să impresioneze de la prima privire, ceea ce înseamnă că ai nevoie de dispozitive speciale pentru a te asigura că fiecare detaliu este perfect curat și igienizat.

Covorașe de intrare

La ușa principală de la intrare, în interior sau în exterior, precum și în zonele în care au acces multe persoane în același timp, se impune plasarea strategică a unor covorașe speciale. Acestea au rolul de a reține murdăria pentru a nu fi transportată dintr-o încăpere în alta și, în unele cazuri sunt folosite și pentru dezinfectare, dar sunt îmbibate cu soluție igienizantă. Brandul COBA propune numeroase modele astfel încât să îl poți alegi pe cel care corespunde atât din punct de vedere practic, cât și estetic.

Aspiratoare profesionale

Pentru că vorbim de spații ample, este nevoie de dispozitive eficiente care să elimine praful și murdăria într-un timp cât mai scurt, iar Uniclean îți recomandă în acest sens modele variate de aspiratoare profesionale, cum ar fi cel pentru medii umede și uscate ATTIX 50-21 XC – Nilfisk.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Mașini de frecat aspirat

Pentru a eficientiza și mai mult procesul de lucru, poți recurge la dispozitive doi în unu, cum ar fi mașina de frecat/aspirat Scrubber SC250 34 C B – Nilfisk. Aceasta îți garantează absorbția reziduurilor și eliminarea petelor de pe suprafețele vizate cu o singură trecere, astfel încât să sporești productivitatea.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Monodiscuri

Lustruirea podelelor și a altor tipuri de suprafețe dure este mult mai ușoară acum cu ajutorul monodiscurilor. Modelul N FM40 H – Nilfisk îți garantează o putere mare de acțiune și o precizie ridicată chiar și în cazul urmelor mici sau foarte dificil de îndepărtat.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Mături cu acumulatori

Măturile clasice nu mai sunt de mult o soluție eficientă, nu doar pentru că nu garantează rezultatele dorite, dar și pentru că timpul alocat curățeniei este unul foarte ridicat. O alternativă este reprezentată de variantele cu acumulatori, cum este și mătura electrică ACCU 137 – Haaga, care îți asigură performanță ridicată. Este ideală în cazurile în care trebuie să acționezi rapid, iar punerea în funcțiune a unui aspirator zgomotos nu este posibilă.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Cărucioare de curățenie

Organizarea este un aspect important în ceea ce privește curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni. Pentru că distanțele sunt mari și procesele multiple, un cărucior de curățenie, precum modelul SmartColor – Unger – RRUMOD, te poate ajuta să ai mereu la îndemnă toate instrumentele și soluțiile de care ai nevoie și să le transporți cu ușurință dintr-un loc în altul.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Mașina de curățat mochete

Indicatoare ale bunului gust în spațiile interioare sunt elementele de protecție și decor pentru podele. Mochetele nu au cum să lipsească dintr-o astfel de locație și trebuie să te asiguri că sunt mereu curate. Fiind realizate în mare parte din materiale textile, impun o îngrijire mai atentă, iar aparatul cu injecție extracție pentru curățarea CEX410 – Viper – Nilfisk este exact ce ai nevoie pentru a aspira și elimina instant orice urmă de murdărie.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Mopuri, lavete, raclete, răzuitoare, perii pentru praf, lănci

Un proces complet de curățenie nu poate fi realizat fără instrumentele clasice de lucru. Oricât de eficientă ar fi tehnologia, detaliile se pun la punct cu dispozitive de mici dimensiuni, utilizate manual, astfel încât să te asiguri că niciun punct nu rămâne neatins. Mopul cu stoarcere și clătire – Turbo Mop Pro – DeWitte, de exemplu, te ajută să elimini rapid orice urmă sau scurgere de lichide, astfel încât să nu fie nevoie să pui în funcțiune mașinării mai complexe.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Detergenți pentru geamuri, suprafețe și pardoseli

Soluțiile profesionale de curățare sunt nelipsite dintr-un arsenal complet și eficient. Lustruiește și dezinfectează în același timp suprafețe ample, utilizând detergentul pe bază de alcool Neofris Classic – Dreiturm – 4317.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Pe de altă parte, dacă îți dorești să și parfumezi încăperea în care ai igienizat suprafețele, detergentul pentru pardoseli cu miros plăcut DuroFloor – Dreiturm este o soluție perfectă.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Ce produse și echipamente sunt recomandate pentru curățenia piscinelor, saunelor și sălilor de fitness?

Zonele de relaxare ale hotelurilor și pensiunilor au nevoie de o atenție specială când vine vorba de procesele de igienizare, pentru că o utilizare sigură înseamnă dezinfectare riguroasă după fiecare folosire. În acest sens, Uniclean vine cu diferite recomandări de echipamente care să te ajute să te ajute să atingi standarde de calitate și siguranță de fiecare dată.

Monodiscuri portabile

Pentru podele perfect curate, monodiscurile portabile sunt soluția pentru că spală și lustruiesc suprafețele în același timp, astfel încât urme de calcar, pete de apă sau clor să fie eliminate cu ușurință. Monodiscul portabil cu acumulatori și injecție de detergent Jet 3 – MotorScrubber este doar una dintre propunerile Uniclean.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Mașini de frecat aspirat

Mizeria și praful nu au nicio șansă atunci când pui în funcțiune o mașină de frecat și aspirat cum este modelul SC100 E Full Package – Nilfisk. Asemenea mașini reduc semnificativ timpul de lucru dat fiind că realizează două proceduri simultan, ceea ce te ajută să nu fii nevoit să aloci pauze prea lungi între sesiunile de utilizare a saunelor sau a celorlalte spații de wellness.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Aspiratoare umed uscate

Aspiratoarele umed uscate sunt indispensabile în aceste zone unde umiditatea atinge cote ridicate. Eficiența de utilizare este mare dat fiind faptul că nu va trebui să aloci timp separat pentru colectarea lichidelor, ci un astfel de dispozitiv precum Smart 18 L | Starmix va face toată munca în locul tău.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Raclete și mopuri

Pereții saunei, suprafețele din sticlă de la dușuri și chiar și podelele necesită eliminarea frecventă a excesului de apă. În acest sens, instrumentele manuale se dovedesc cu adevărat eficiente. Manșonul spălător din microfibră StripWasher – UNGER devine foarte util în acest de situații.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Lavete și bureți

Chiar dacă tehnologia te va scuti de foarte mult efort, exisă anumite proceduri care trebuie efectuate manual, iar Uniclean îți asigură toate instrumentele de care ai nevoie în acest sens. Lustruiește fără urme orice suprafață cu o laveta din microfibre Tricot Luxe – DeWitte.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Curățitoare cu abur

Aburul este una dintre metodele cu adevărat eficiente în ceea ce privește curățarea și dezinfectarea în același timp a spațiilor de mare amploare. Un curățitor cu abur precum Nilfisk – SV8000 EU-UK – UL-67916 te ajută să elimini imediat orice urmă de murdărie, fără să ai nevoie de substanțe chimice. Suprafețe impecabile și uscate rezultă în urma utilizării lui, fiind ideal pentru igienizarea aparatelor din sălile de fitness și nu numai.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Nebulizatoare de dezinfecție

Asigură-te că elimini eficient orice risc sau pericol cauzat de agenții patogeni care se dezvoltă în spațiile umede folosind nebulizatoare profesionale pentru dezinfecție. Modelul cu ceață rece Teinnova – Fogair este de tip rucsac și te ajută să igienizezi perfect și rapid orice încăpere, astfel încât să asiguri un mediu potrivit pentru cei care urmează să se bucure de câteva momente de relaxare.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Ce produse și echipamente se pot folosi în curățenia bucătăriei unui hotel sau pensiuni?

Modul și condițiile în care este preparată mâncarea în locațiile destinate publicului larg contează întotdeauna și necesită respectarea unor reguli stricte de igienă și curățenie pentru hoteluri și pensiuni. Uniclean îți arată care sunt dispozitivele pe care trebuie să le ai în dotare astfel încât să te asiguri că le respecți pe toate cu minim de efort.

Curățitoare cu abur

Grăsimea este unul dintre cei mai mari dușmani ai curățeniei în bucătării, însă aburul reușește să o îndepărteze cu mare ușurință. Asta înseamnă că trebuie să incluzi în arsenalul tău ce puțin unul dintre zecile de modele de curățitoare cu abur disponibile la Uniclean. În acest mod pereții, aragazul, hota sau tubulaturile vor străluci mereu.

Mopuri cu abur

În aceeași notă, și mopurile cu abur se dovedesc a fi foarte utile și chiar mai ușor de folosit datorită dimensiunilor reduse. Te ajută să obții podele impecabile cu minim de efort, indiferent de gradul de dificultate al murdăriei cu care te confrunți. Uniclean îți propune o variantă foarte compactă și eficientă și anume mopul TecnoVap.

Ghid pentru curățenia și igienizarea în hoteluri și pensiuni

Aspiratoare profesionale

Praful sau reziduurile rezultate în urma preparării mâncării nu ar trebui să existe, ceea ce însemnă că un aspirator profesional trebuie să fie mereu la îndemână și să fie pus în funcțiune constant astfel încât bucătăria să fie întotdeauna pusă la punct.

Mașini de frecat aspirat

La final de zi toată murdăria acumulată va fi eliminată rapid și eficient cu mașinile profesionale de frecat și aspirat. Cu doar o apăsare de buton, toată mizeria este adunată și petele dispar instant, într-un timp foarte scurt.

Monodiscuri

Pentru acele depuneri care par că nu vor să dispară, monodiscurile sunt soluția perfectă. Viteza de rotație și perii duri reușesc să lupte cu orice factor care afectează nivelul de curățenie din bucătării.

Mopuri, găleți, mături

Dacă pentru curățenia generală mașinile profesionale se dovedesc a fi perfecte, pe parcursul zilei este nevoie ca aceasta să fie întreținută. Pentru productivitate ridicată, instrumentele clasice precum mătura și mopul nu au cum să lipsească.

Lavete, bureți, raclete, manșoane

Știi deja că detaliile stau în mâinile tale, iar Uniclean nu poate decât să îți ofere puțin ajutor în acest sens. Lustruiește și obține strălucirea fiecărui centimetru din bucătărie cu ajutorul unor instrumente realizate din materiale eficiente, dar delicate pe care să le poți utiliza chiar și în raport cu suprafețele sensibile, cum ar fi sticla.

Detergenți și dezinfectanți

Ca în orice alt spațiu, soluțiile de curățare și dezinfectare sunt nelipsite. Uniclean îți propune atât detergenți dezinfectanți clasici, cât și degresanți, decapanți, ceruri, soluții de lustruire sau odorizanți, astfel încât nicio provocare să nu fie prea mare în ceea ce privește curățenia în bucățirile pensiunilor și hotelurilor.

Uniclean este partenerul tău de încredere când vine vorba de garantarea unor servicii profesionale de curățenie care să te ajute să atingi de fiecare dată standarde înalte de calitate pentru domenii și instituții care impun reguli stricte de igienă, cum este și cazul hotelurilor și pensiunilor.

Vă Recomandăm Să Citiți​

Uniclean - Unilift la Interclean Show Amsterdam 2022

Uniclean și-a susținut partenerii în Amsterdam la InterClean Show 2022

Între 10 și 13 mai 2022, UNICLEAN a participat, în calitate de distribuitor oficial al partenerilor săi internaționali, la cea mai importantă expoziție internațională specializată pe industria de curățare și igienă, pentru a-și susține brandurile din portofoliu, dar și pentru a obține în mod direct o perspectivă actualizată asupra pieței și a evoluției echipamentelor, accesoriilor și soluțiilor profesionale pentru curățare și igienă.

Citeste mai mult »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu